Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 4. 13:03

Erősebben támaszkodik Kínára az idei iPhone

A nem túl rózsás kínai-amerikai viszony dacára minden eddiginél jobban támaszkodik az Apple az új iPhone-ok gyártása kapcsán Kínára.

Új összeszerelő-céget és több új komponensgyártót is bevon az idén érkező új generációs iPhone ellátási láncába az Apple, vélhetően azért, hogy tudja tartani az iramot az év végén tradicionálisan élénkülő kereslettel, és összejöjjön a társaság korábban kitűzött célja, az idén augusztus és jövő január között prognosztizált 90-95 milliós gyártási darabszám. Az ellátási láncba idén több új, kínai szereplő is bekapcsolódhat, dacára a feszült kínai-amerikai geopolitikai viszonynak.

A Nikkei értesülései szerint a várhatóan iPhone 13-nak nevezett új széria gyártási kapacitásából mintegy 3% erejéig egy új kínai összeszerelő-gyártócég is bekapcsolódhat. Ez a Luxshare Precision Industry, mely korábban soha nem végzett semmilyen bérgyártás az Apple számára - bevonása az új csúcsmodell termelésébe emellett azért is rendkívüli, mivel az új partnerek jellemzően csak korábbi típusok, esetleg egyes olcsóbb modellek (mint például a tavalyi iPhone SE) gyártására szerződnek az Apple-lel.

cook_chinese

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A források úgy tudják, hogy a régebbi, kínai beszállítóktól vásárolt komponensek mennyisége is nőhet majd az iPhone-ban, így például a Lens Technologytól az üveg előlapok és hátlapokon túl fémvázat is vásárol az Apple, míg Kína legnagyobb kameralencse-gyártója, a Sunny Optical Technology első ízben szállíthat optikai komponenseket az új iPhone kamerarendszeréhez. Nem mellékes szempont, hogy mindkét említett cég a Luxshare tulajdona.

Az idei iPhone-ok egyik nagy újítását az eddig kiszivárgott hírek szerint várhatóan a kijelző jelenti majd. A Pro modelleknél az OLED panel képfrissítése a jelenlegi 60 helyett 120 hertzig skálázódik majd, akárcsak a már piacon lévő iPad Próknál. A táblagépekhez képest azonban fontos különbség lehet az LTPO technológia, amely szükség szerint 60 hertz alá is képes csökkenteni a képfrissítést, így kompenzálva a magasabb csúcsértékből adódó többletfogyasztást. 

A kijelzőgyártók sorában szintén feltűnhet egy új, kínai szereplő, a BOE Technology, mely korábban többször próbálkozott - mindannyiszor sikertelenül - bejutni az Apple rendkívül szigorúan szabályozott ellátási láncába, ám idén minden eddiginél nagyibb esélye van a sikerre.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról