:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 30. 11:50

Lengyel kézbe került a Shoprenter

Többségi tulajdont szerzett a bérelhető webshopokra specializálódott Shoprenterben a lengyel e-commerce piac egyik meghatározó szereplője, az Idosell.

A lengyel Idosell kezébe kerül a bérelhető webshopokra specializálódott magyar startup, a Shoprenter többségi tulajdona - írta meg a Forbes. A felek a lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a cég kisebbségi tulajdonhányadát (49%-ot) továbbra is a korábbi fő tulajdonos, az Innonic Zrt. tartja majd a kezében, a Shoprenter menedzsmentjében pedig nem lesz változás, miként a cég helyi irodája is megmarad. A július 22-én zárult tranzakció anyagi részleteit nem tették közzé a felek.

idosell_1

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Shoprenter a debreceni Innonic egyik legrégebbi startupja, a cég 2006-ban vágott bele a webshopfejlesztésbe, majd 2011-től megkezdte a skálázható, bérelhető rendszer értékesítését. Mára a magyar e-kereskedelmi szektorban a Shoprenter vált az egyik legelterjedtebb platformmá, mintegy 5500 bolt használja a cég rendszerét az online értékesítéshez.

A vevő, a 2000-ben alapított lengyel Idosell szinte egy az egyben a Shoprenter üzleti modelljét használja a lengyel piacon, ahol jelenleg mintegy 6000 partner használja a platformot, mellyel a rendszer összességében évente mintegy ötvenmillió tranzakciót bonyolít le.

A Forbes szerint az Idosell már két évvel ezelőtt megkörnyékezte a Shoprentert, Zajdó Csaba, az Innonic alapító-tulajdonosa ugyanakkor eleinte nem volt érdekelt az értékesítésben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 22:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.