Szerző: Koi Tamás

2021. július 30. 11:50

Lengyel kézbe került a Shoprenter

Többségi tulajdont szerzett a bérelhető webshopokra specializálódott Shoprenterben a lengyel e-commerce piac egyik meghatározó szereplője, az Idosell.

A lengyel Idosell kezébe kerül a bérelhető webshopokra specializálódott magyar startup, a Shoprenter többségi tulajdona - írta meg a Forbes. A felek a lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a cég kisebbségi tulajdonhányadát (49%-ot) továbbra is a korábbi fő tulajdonos, az Innonic Zrt. tartja majd a kezében, a Shoprenter menedzsmentjében pedig nem lesz változás, miként a cég helyi irodája is megmarad. A július 22-én zárult tranzakció anyagi részleteit nem tették közzé a felek.

idosell_1

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A Shoprenter a debreceni Innonic egyik legrégebbi startupja, a cég 2006-ban vágott bele a webshopfejlesztésbe, majd 2011-től megkezdte a skálázható, bérelhető rendszer értékesítését. Mára a magyar e-kereskedelmi szektorban a Shoprenter vált az egyik legelterjedtebb platformmá, mintegy 5500 bolt használja a cég rendszerét az online értékesítéshez.

A vevő, a 2000-ben alapított lengyel Idosell szinte egy az egyben a Shoprenter üzleti modelljét használja a lengyel piacon, ahol jelenleg mintegy 6000 partner használja a platformot, mellyel a rendszer összességében évente mintegy ötvenmillió tranzakciót bonyolít le.

A Forbes szerint az Idosell már két évvel ezelőtt megkörnyékezte a Shoprentert, Zajdó Csaba, az Innonic alapító-tulajdonosa ugyanakkor eleinte nem volt érdekelt az értékesítésben.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 23:17

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.