:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 2. 08:47

Rekord összegű keretmegállapodást kötött a Delta és a 4iG

Fennállásának eddigi legnagyobb összegű keretmegállapodását írta alá a Digitális Kormányzati Ügynökséggel a Delta Technologieshez tartozó Delta Systems és a 4iG.

Jelentős értékű keretmegállapodásokat írt alá a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A Delta Technologies Nyrt. 100%-os tulajdonú leányvállalatát az összesen 200 milliárd forint értékű keretmegállapodások értelmében szerverek és tárolók, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzésével bízhatják meg - több más ajánlattevővel illetve konzorciumi taggal együtt.

A központosított informatikai közbeszerzések lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökség pályázatán a Delta Systems Kft.-t szerverek és tárolók, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére irányuló közbeszerzés során nyertesként hirdették ki.

storage

A román IT nem csak a bérekben előz minket

A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A román IT nem csak a bérekben előz minket A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A beszerzés két részből áll, az első homogén, a második inhomogén szerverekre és tárolókra vonatkozik. A Delta Systems Kft.-t az 1. rész esetében konzorciumvezetőként, a 2. rész tekintetében az ajánlattevővel további közös ajánlattevőként indult a tenderen, amelynek keretösszege 120, valamint 80 milliárd forint.

Egyik megállapodás sem kínál automatikusan megrendeléseket, a DKÜ által kiszolgált intézmények felmerülő igényeik alapján versenyeztetik újra a konkrét beszerzéseket a keretmegállapodásban szereplő szállítók között. Mindkét keretmegállapodás a lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel megkötött szerződés hatályba lépésétől számítva 42 hónapra jön létre.

A Delta Systemsnek idén ez a harmadik, milliárdos összegű keretmegállapodása a kormányzati szervekkel, ugyanakkor messze a legnagyobb értékű hasonló megállapodás. A cég március végén 5,5 milliárd forintos keretösszegű megállapodást kötött szintén a Digitális Kormányzati Ügynökséggel VMWare licencek megújítására, bővítésére és kiegészítésére, június elején pedig a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal írt alá 16 milliárd forint értékű keretmegállapodást térfigyelő kamerarendszerek beszerzésére. Utóbbi projektben a Delta konzorciumvezetőként vett részt.

Frissítés: Cikkünk megjelenésével egy időben a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde számára kiadott tájékoztatásában közölte, a Deltához hasonlóan keretmegállapodást kötött a beszerzésekre a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. Az eljárás során ugyanis öt-öt különböző közös ajánlattevői konzorciumot hirdettek ki nyertesként, amelyből mindkét részben az egyik a 4iG vezette közös ajánlattevői konzorcium lett.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról