:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 2. 08:47

Rekord összegű keretmegállapodást kötött a Delta és a 4iG

Fennállásának eddigi legnagyobb összegű keretmegállapodását írta alá a Digitális Kormányzati Ügynökséggel a Delta Technologieshez tartozó Delta Systems és a 4iG.

Jelentős értékű keretmegállapodásokat írt alá a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A Delta Technologies Nyrt. 100%-os tulajdonú leányvállalatát az összesen 200 milliárd forint értékű keretmegállapodások értelmében szerverek és tárolók, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzésével bízhatják meg - több más ajánlattevővel illetve konzorciumi taggal együtt.

A központosított informatikai közbeszerzések lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökség pályázatán a Delta Systems Kft.-t szerverek és tárolók, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére irányuló közbeszerzés során nyertesként hirdették ki.

storage

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A beszerzés két részből áll, az első homogén, a második inhomogén szerverekre és tárolókra vonatkozik. A Delta Systems Kft.-t az 1. rész esetében konzorciumvezetőként, a 2. rész tekintetében az ajánlattevővel további közös ajánlattevőként indult a tenderen, amelynek keretösszege 120, valamint 80 milliárd forint.

Egyik megállapodás sem kínál automatikusan megrendeléseket, a DKÜ által kiszolgált intézmények felmerülő igényeik alapján versenyeztetik újra a konkrét beszerzéseket a keretmegállapodásban szereplő szállítók között. Mindkét keretmegállapodás a lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel megkötött szerződés hatályba lépésétől számítva 42 hónapra jön létre.

A Delta Systemsnek idén ez a harmadik, milliárdos összegű keretmegállapodása a kormányzati szervekkel, ugyanakkor messze a legnagyobb értékű hasonló megállapodás. A cég március végén 5,5 milliárd forintos keretösszegű megállapodást kötött szintén a Digitális Kormányzati Ügynökséggel VMWare licencek megújítására, bővítésére és kiegészítésére, június elején pedig a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal írt alá 16 milliárd forint értékű keretmegállapodást térfigyelő kamerarendszerek beszerzésére. Utóbbi projektben a Delta konzorciumvezetőként vett részt.

Frissítés: Cikkünk megjelenésével egy időben a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde számára kiadott tájékoztatásában közölte, a Deltához hasonlóan keretmegállapodást kötött a beszerzésekre a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. Az eljárás során ugyanis öt-öt különböző közös ajánlattevői konzorciumot hirdettek ki nyertesként, amelyből mindkét részben az egyik a 4iG vezette közös ajánlattevői konzorcium lett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.