Szerző: Koi Tamás

2021. július 2. 08:47

Rekord összegű keretmegállapodást kötött a Delta és a 4iG

Fennállásának eddigi legnagyobb összegű keretmegállapodását írta alá a Digitális Kormányzati Ügynökséggel a Delta Technologieshez tartozó Delta Systems és a 4iG.

Jelentős értékű keretmegállapodásokat írt alá a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A Delta Technologies Nyrt. 100%-os tulajdonú leányvállalatát az összesen 200 milliárd forint értékű keretmegállapodások értelmében szerverek és tárolók, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzésével bízhatják meg - több más ajánlattevővel illetve konzorciumi taggal együtt.

A központosított informatikai közbeszerzések lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökség pályázatán a Delta Systems Kft.-t szerverek és tárolók, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére irányuló közbeszerzés során nyertesként hirdették ki.

storage

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A beszerzés két részből áll, az első homogén, a második inhomogén szerverekre és tárolókra vonatkozik. A Delta Systems Kft.-t az 1. rész esetében konzorciumvezetőként, a 2. rész tekintetében az ajánlattevővel további közös ajánlattevőként indult a tenderen, amelynek keretösszege 120, valamint 80 milliárd forint.

Egyik megállapodás sem kínál automatikusan megrendeléseket, a DKÜ által kiszolgált intézmények felmerülő igényeik alapján versenyeztetik újra a konkrét beszerzéseket a keretmegállapodásban szereplő szállítók között. Mindkét keretmegállapodás a lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel megkötött szerződés hatályba lépésétől számítva 42 hónapra jön létre.

A Delta Systemsnek idén ez a harmadik, milliárdos összegű keretmegállapodása a kormányzati szervekkel, ugyanakkor messze a legnagyobb értékű hasonló megállapodás. A cég március végén 5,5 milliárd forintos keretösszegű megállapodást kötött szintén a Digitális Kormányzati Ügynökséggel VMWare licencek megújítására, bővítésére és kiegészítésére, június elején pedig a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal írt alá 16 milliárd forint értékű keretmegállapodást térfigyelő kamerarendszerek beszerzésére. Utóbbi projektben a Delta konzorciumvezetőként vett részt.

Frissítés: Cikkünk megjelenésével egy időben a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde számára kiadott tájékoztatásában közölte, a Deltához hasonlóan keretmegállapodást kötött a beszerzésekre a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. Az eljárás során ugyanis öt-öt különböző közös ajánlattevői konzorciumot hirdettek ki nyertesként, amelyből mindkét részben az egyik a 4iG vezette közös ajánlattevői konzorcium lett.

a címlapról