Szerző: Koi Tamás

2021. június 9. 11:35

Működő tarifaösszehasonlítást ígér egy magyar startup

A felhasználási szokások elemzésén alapuló tarifaajánló- tarifaösszehasonlító szolgáltatást indított egy magyar startup. A BillKiller nagy fába vágta fejszéjét, eddig ugyanis minden hasonló kezdeményezés elvérzett a hazai piacon.

Éves szinten jelentős, akár több tízezer forintos spórolást ígér a mobilhasználati költségeket illetően egy magyar startup, a BillKiller Kft. platformja, melynek legfőbb újdonsága, hogy a piacon először kínál a felhasználói szokások elemzésével, analizálásával tarifaváltási lehetőséget a felhasználóknak. A cég szerint a legtöbb felhasználó nem tud eligazodni a mobilszolgáltatók átláthatatlan ajánlatai között, nagy részük pedig ebből kifolyólag nem is szánja el magát a tarifaváltásra.

Az egyelőre kizárólag androidos készülékekre elérhető - és ez a működési mechanizmusból adódóan vélhetően a későbbiekben sem fog változni - BillKiller applikáció a megfelelő jóváhagyási folyamatokat követően a telefon hívási, SMS- és adatforgalmi mennyiségét elemzi és veti össze a piacon elérhető ajánlatokkal.

mobile_users

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az app egyedi fejlesztésű, "összetett és intelligens algoritmusa" által elvégzett kalkulációk alapján felajánlott díjcsomagokra az előfizetők az appon keresztül azonnal elindíthatják a tarifaváltást a szolgáltató weboldalán keresztül.

A mobiltarifák összetettségéből (zero rate hívás- és SMS-irányok, illetve adatforgalom) adódóan azonban a BillKiller sem feltétlenül tévedhetetlen, amit a cég weboldalán található tájékoztató is igyekszik hangsúlyozni:

Az alkalmazás kísérletet tesz a számodra legmegfelelőbb és megtakarítással járó tarifacsomag(ok) azonosítására. Ugyanakkor nem tévedhetetlen, nem képes arra, hogy ezt minden esetben teljes bizonyossággal megtegye. Ezért a mobilszolgáltatóval történő szerződéskötés előtt mindig tájékozódj a tarifacsomagok részletes feltételeiről.

-hívja fel a figyelmet a platform tulajdonosa. A BillKiller Kft. a fentiekhez kapcsolódóan kizárja a felelősségét abban az esetben, ha az applikáció által javasolt tarifával nem, vagy nem akkora mértékű megtakarítást ér el az előfizető, mint amit az algoritmus előzetesen kalkulált a számára.

A BillKiller előtt számos szolgáltatás megkísérelt online tarifaösszehasonlító rendszerekkel, melyek egyik legegyszerűbb formája a hírközlésszabályozásért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) általános havi költségmutató (ÁHK) rendszere, de üzemeltet összehasonlító portált a Netrisk biztosításközvetítő is telenet.hu néven.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról