Szerző: Koi Tamás

2021. június 9. 11:35

Működő tarifaösszehasonlítást ígér egy magyar startup

A felhasználási szokások elemzésén alapuló tarifaajánló- tarifaösszehasonlító szolgáltatást indított egy magyar startup. A BillKiller nagy fába vágta fejszéjét, eddig ugyanis minden hasonló kezdeményezés elvérzett a hazai piacon.

HIRDETÉS

Éves szinten jelentős, akár több tízezer forintos spórolást ígér a mobilhasználati költségeket illetően egy magyar startup, a BillKiller Kft. platformja, melynek legfőbb újdonsága, hogy a piacon először kínál a felhasználói szokások elemzésével, analizálásával tarifaváltási lehetőséget a felhasználóknak. A cég szerint a legtöbb felhasználó nem tud eligazodni a mobilszolgáltatók átláthatatlan ajánlatai között, nagy részük pedig ebből kifolyólag nem is szánja el magát a tarifaváltásra.

Az egyelőre kizárólag androidos készülékekre elérhető - és ez a működési mechanizmusból adódóan vélhetően a későbbiekben sem fog változni - BillKiller applikáció a megfelelő jóváhagyási folyamatokat követően a telefon hívási, SMS- és adatforgalmi mennyiségét elemzi és veti össze a piacon elérhető ajánlatokkal.

mobile_users

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az app egyedi fejlesztésű, "összetett és intelligens algoritmusa" által elvégzett kalkulációk alapján felajánlott díjcsomagokra az előfizetők az appon keresztül azonnal elindíthatják a tarifaváltást a szolgáltató weboldalán keresztül.

A mobiltarifák összetettségéből (zero rate hívás- és SMS-irányok, illetve adatforgalom) adódóan azonban a BillKiller sem feltétlenül tévedhetetlen, amit a cég weboldalán található tájékoztató is igyekszik hangsúlyozni:

Az alkalmazás kísérletet tesz a számodra legmegfelelőbb és megtakarítással járó tarifacsomag(ok) azonosítására. Ugyanakkor nem tévedhetetlen, nem képes arra, hogy ezt minden esetben teljes bizonyossággal megtegye. Ezért a mobilszolgáltatóval történő szerződéskötés előtt mindig tájékozódj a tarifacsomagok részletes feltételeiről.

-hívja fel a figyelmet a platform tulajdonosa. A BillKiller Kft. a fentiekhez kapcsolódóan kizárja a felelősségét abban az esetben, ha az applikáció által javasolt tarifával nem, vagy nem akkora mértékű megtakarítást ér el az előfizető, mint amit az algoritmus előzetesen kalkulált a számára.

A BillKiller előtt számos szolgáltatás megkísérelt online tarifaösszehasonlító rendszerekkel, melyek egyik legegyszerűbb formája a hírközlésszabályozásért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) általános havi költségmutató (ÁHK) rendszere, de üzemeltet összehasonlító portált a Netrisk biztosításközvetítő is telenet.hu néven.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 03:50

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.