Szerző: Koi Tamás

2021. június 9. 11:35

Működő tarifaösszehasonlítást ígér egy magyar startup

A felhasználási szokások elemzésén alapuló tarifaajánló- tarifaösszehasonlító szolgáltatást indított egy magyar startup. A BillKiller nagy fába vágta fejszéjét, eddig ugyanis minden hasonló kezdeményezés elvérzett a hazai piacon.

Éves szinten jelentős, akár több tízezer forintos spórolást ígér a mobilhasználati költségeket illetően egy magyar startup, a BillKiller Kft. platformja, melynek legfőbb újdonsága, hogy a piacon először kínál a felhasználói szokások elemzésével, analizálásával tarifaváltási lehetőséget a felhasználóknak. A cég szerint a legtöbb felhasználó nem tud eligazodni a mobilszolgáltatók átláthatatlan ajánlatai között, nagy részük pedig ebből kifolyólag nem is szánja el magát a tarifaváltásra.

Az egyelőre kizárólag androidos készülékekre elérhető - és ez a működési mechanizmusból adódóan vélhetően a későbbiekben sem fog változni - BillKiller applikáció a megfelelő jóváhagyási folyamatokat követően a telefon hívási, SMS- és adatforgalmi mennyiségét elemzi és veti össze a piacon elérhető ajánlatokkal.

mobile_users

Service mesh és konténerek a banán alatt (x)

Nem is gondolnád, hogy amikor feldobod a banánt a kasszára, alattuk a legkorszerűbb IT-stack dolgozik, ráadásul Budapesten fejlesztik.

Service mesh és konténerek a banán alatt (x) Nem is gondolnád, hogy amikor feldobod a banánt a kasszára, alattuk a legkorszerűbb IT-stack dolgozik, ráadásul Budapesten fejlesztik.

Az app egyedi fejlesztésű, "összetett és intelligens algoritmusa" által elvégzett kalkulációk alapján felajánlott díjcsomagokra az előfizetők az appon keresztül azonnal elindíthatják a tarifaváltást a szolgáltató weboldalán keresztül.

A mobiltarifák összetettségéből (zero rate hívás- és SMS-irányok, illetve adatforgalom) adódóan azonban a BillKiller sem feltétlenül tévedhetetlen, amit a cég weboldalán található tájékoztató is igyekszik hangsúlyozni:

Az alkalmazás kísérletet tesz a számodra legmegfelelőbb és megtakarítással járó tarifacsomag(ok) azonosítására. Ugyanakkor nem tévedhetetlen, nem képes arra, hogy ezt minden esetben teljes bizonyossággal megtegye. Ezért a mobilszolgáltatóval történő szerződéskötés előtt mindig tájékozódj a tarifacsomagok részletes feltételeiről.

-hívja fel a figyelmet a platform tulajdonosa. A BillKiller Kft. a fentiekhez kapcsolódóan kizárja a felelősségét abban az esetben, ha az applikáció által javasolt tarifával nem, vagy nem akkora mértékű megtakarítást ér el az előfizető, mint amit az algoritmus előzetesen kalkulált a számára.

A BillKiller előtt számos szolgáltatás megkísérelt online tarifaösszehasonlító rendszerekkel, melyek egyik legegyszerűbb formája a hírközlésszabályozásért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) általános havi költségmutató (ÁHK) rendszere, de üzemeltet összehasonlító portált a Netrisk biztosításközvetítő is telenet.hu néven.

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. augusztus 4. 13:33

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!