Szerző: Koi Tamás

2021. április 20. 10:56

Újra tudott nőni az IBM

Láthatóan az elemzőket is meglepő mértékben volt képes növekedni az idei első negyedévben az IBM, mely két éve nem látott mértékben tudta növelni árbevételét.

HIRDETÉS

Ha nem is jelentős mértékben, ugyanakkor képes volt szinte minden üzletágában növelni eladásait az IBM az idei első negyedévben, ezzel felülmúlva a legtöbb előzetes elemzői várakozást. A cég elsősorban a felhős üzletágának köszönheti a növekedést, mely a vállalat vezetése szerint most kezdhet el profitálni abból, hogy az ügyfelek lassan felocsúdnak a pandémia jelentette sokkhatás, illetve az azt kísérő beruházásstop után.

A 109 éves vállalathoz az első negyedévben 17,7 milliárd dollárnyi bevétel folyt be, ami mindössze 1%-nyi emelkedést jelent az egy évvel ezelőtti állapothoz képest, ugyanakkor az IBM távlati terveit tekintve különösen jó hír, hogy egy kivételével az összes üzletág pluszban zárt az időszakban. A vállalat nettó profitja eközben 19%-kal, 955 millió dollárra csökkent - derül ki a jelentésből.

ibmibm

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az IBM négy legnagyobb részlegéből ezúttal is a felhős és kognitív szoftvermegoldások üzletág kilátásai tűnnek a legbíztatóbbnak, csak a felhős termékekből származó teljes árbevétel 6,5 milliárd dollár volt az év első három hónapjában, ami rekord mértékű, 21%-os növekedésnek felel meg. Némi meglepetésre a menedzselt infrastruktúra-szolgáltatások részleg árbvétele is nőtt az év első három hónapjában, elérve az 1,4 milliárd dollárt (ez 4,3%-os éves növekedésnek felel meg).

A vállalat tavaly októberben jelentette be, hogy külön cégbe szervezi ki a menedzselt infrastruktúra szolgáltatásokat, ezzel elsősorban a nagyobb árbevétellel és profitrátával kecsegtető felhős üzletágra téve a nagyobb tétet. 

Az átalakulás körül még sok a kérdőjel, nagy vonalakban ugyanakkor az IBM már elárulta az új entitással kapcsolatos terveit. Az új cég hivatalos nevét az IBM éppen április közepén hozta nyilvánosságra, ez alapján az entitás neve Kyndryl lesz. Az idén leváló vállalatba a jelenleg az IBM Global Technology Services divíziója alatt található menedzselt infrastruktúra szolgáltatások kerülnek át, azokért teljes mértékben az új vállalat felel majd, a tervezéstől az üzemeltetésen át az ügyfeleknek biztosított infrastruktúra modernizációjáig.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.