Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 9. 09:32

Kettéválik az IBM

A vállalat menedzselt infrastruktúra szolgáltatásait jövő év végéig önálló cégbe szervezi ki.

Komoly szerkezeti átalakulást jelentett be az IBM, a vállalat jövő év végéig kettéválik, külön cégbe szervezve ki a menedzselt infrastruktúra szolgáltatásokat. A vállalat ezzel alacsonyabb profitot hozó ágazatait igyekszik leválasztani, hogy az ígéretesebb hibrid felhős, illetve AI szegmensekre koncentrálhasson.

Az átalakulás körül még sok a kérdőjel, nagy vonalakban ugyanakkor az IBM már elárulta az új entitással kapcsolatos terveit. Az új cég hivatalos nevét az IBM még nem közölte, jelenleg egyszerűen NewCo néven utal rá. A jövőre leváló vállalatba a jelenleg az IBM Global Technology Services divíziója alatt található menedzselt infrastruktúra szolgáltatások kerülnek át, azokért teljes mértékben az új vállalat felel majd, a tervezéstől az üzemeltetésen át az ügyfeleknek biztosított infrastruktúra modernizációjáig.

imbnewco

Eközben az IBM igyekszik gördülékenyebbé tenni működési modelljét, és a Red Hatre, felhős platformjára, illetve az olyan komoly növekedési potenciállal kecsegtető területekre fókuszál majd, mint az AI vagy a hibrid felhő - amelyekben a cég közleménye szerint "1 billió dolláros" piaci lehetőséget lát. Az átalakulással az IBM bevételei több mint felét visszatérő bevételekből gyűjtheti majd be.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az IBM az átstrukturálás lezárultával 59 milliárd dollár környéki bevételre számíthat, míg a NewCo eladásai 19 milliárd dollárt hoznak majd a konyhára. Az új cég, amely az IBM szerint kapásból a világ első számú menedzselt infrastruktúra szolgáltatója lesz, 90 ezer alkalmazottat tömörít majd és 115 országban mintegy 4600 ügyfélért felel, akiket a Nagy Kék reményei szerint az új, kisebb vállalat gyorsabban, agilisabban tud majd kiszolgálni - természetesen az átalakulást követően az új entitás az IBM partnere marad. A szétválással mindkét cég a korábbinál tempósabb növekedésre számít.

Az átalakulás várhatóan 2021 végéig zárul majd le, a NewCo vezetői struktúrája pedig az IBM pénzügyi igazgatója, James Kavanaugh szerint a következő hónapokban alakul majd ki. A Reuters szerint a befektetők pozitívan fogadták az átalakulás hírét, illetve az elemzők is derűlátók az alacsony nyereségű üzletág leválasztása kapcsán.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.