Szerző: Koi Tamás

2021. április 12. 10:26

Jöhet a Microsoft új megafelvásárlása

Újabb jelentős értékű akvizícióra készül a Microsoft, mely a kiszivárgott hírek szerint már alá is írta a felvásárlásról szóló megállapodást a beszédfelismerő algoritmusok piacának vezetőjével, a Nuance Communications-szel.

HIRDETÉS

Több tengerentúli hírforrás egybehangzó tudósítása szerint újabb, jelentős értékű felvásárlást hajt végre ezekben a napokban a Microsoft, mely a kiszivárgott hírek szerint ezúttal a hangfelismerő algoritmusokban utazó Nuance Communications megszerzésére irányul. Egyes források szerint az erről szóló szándéknyilatkozatot már a hétvégén aláírhatták, hétfőn pedig bejelentik a felek a 16 milliárd dolláros tranzakciót.

A Nuance felvásárlása alapvetően jól illeszkedik a Microsoft eddigi expanziós politikájába, a cég felvásárlásával pedig ezúttal a vállalati megoldások piacán erősíthetné tovább pozícióit a redmondi cég. A 29 évvel ezelőtt alapított vállalat fő profilja a különböző beszédfelismerő motorok fejlesztése, melyek ma már valós időben képesek a folyó beszédből leiratot képezni, illetve számos, fejlett AI-alapú megoldást is bevetnek az erre épülő termékek esetében.

speech_recognition

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A cég technológiái a Microsoft meglévő termékportfóliójába is jól illeszkednek, a vállalatnál ugyanis jelenleg is léteznek olyan, fejlesztők által használható eszközök, melyek valós idejű szövegleiratot támogatnak, illetve a Bing kereső és a Teams kollaborációs platform is rendelkezik integrált beszédfelismerő algoritmussal. A Nuance Communications emellett több iparág számtalan piaci szereplőjének szállít beszédfelismerő technológiát, így a vállalat beszédfelismerő motorja áll többek közt az Apple Sirije mögött.

A rendszert hazánkban is használják, az egyik legismertebb erre épülő "termék" a Magyar Telekom Vanda nevű "digitális üzleti asszisztense", melyet az ügyfélszolgálati csatornákon vet be a szolgáltató.

A kiszivárgott információk szerint a Microsoft a Nuance részvényeinek darabjáért 56 dollárt fizet, ami 23%-os prémiumnak felel meg a múlt hétvégi záró árfolyamhoz képest. Ha az üzlet összejön, értékét tekintve ez lesz a Microsoft eddigi második legnagyobb akvizíciója a LinkedIn 2016-os, 27 milliárd dolláros felvásárlása után.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:00

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.