Szerző: Koi Tamás

2021. április 12. 10:26

Jöhet a Microsoft új megafelvásárlása

Újabb jelentős értékű akvizícióra készül a Microsoft, mely a kiszivárgott hírek szerint már alá is írta a felvásárlásról szóló megállapodást a beszédfelismerő algoritmusok piacának vezetőjével, a Nuance Communications-szel.

Több tengerentúli hírforrás egybehangzó tudósítása szerint újabb, jelentős értékű felvásárlást hajt végre ezekben a napokban a Microsoft, mely a kiszivárgott hírek szerint ezúttal a hangfelismerő algoritmusokban utazó Nuance Communications megszerzésére irányul. Egyes források szerint az erről szóló szándéknyilatkozatot már a hétvégén aláírhatták, hétfőn pedig bejelentik a felek a 16 milliárd dolláros tranzakciót.

A Nuance felvásárlása alapvetően jól illeszkedik a Microsoft eddigi expanziós politikájába, a cég felvásárlásával pedig ezúttal a vállalati megoldások piacán erősíthetné tovább pozícióit a redmondi cég. A 29 évvel ezelőtt alapított vállalat fő profilja a különböző beszédfelismerő motorok fejlesztése, melyek ma már valós időben képesek a folyó beszédből leiratot képezni, illetve számos, fejlett AI-alapú megoldást is bevetnek az erre épülő termékek esetében.

speech_recognition

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cég technológiái a Microsoft meglévő termékportfóliójába is jól illeszkednek, a vállalatnál ugyanis jelenleg is léteznek olyan, fejlesztők által használható eszközök, melyek valós idejű szövegleiratot támogatnak, illetve a Bing kereső és a Teams kollaborációs platform is rendelkezik integrált beszédfelismerő algoritmussal. A Nuance Communications emellett több iparág számtalan piaci szereplőjének szállít beszédfelismerő technológiát, így a vállalat beszédfelismerő motorja áll többek közt az Apple Sirije mögött.

A rendszert hazánkban is használják, az egyik legismertebb erre épülő "termék" a Magyar Telekom Vanda nevű "digitális üzleti asszisztense", melyet az ügyfélszolgálati csatornákon vet be a szolgáltató.

A kiszivárgott információk szerint a Microsoft a Nuance részvényeinek darabjáért 56 dollárt fizet, ami 23%-os prémiumnak felel meg a múlt hétvégi záró árfolyamhoz képest. Ha az üzlet összejön, értékét tekintve ez lesz a Microsoft eddigi második legnagyobb akvizíciója a LinkedIn 2016-os, 27 milliárd dolláros felvásárlása után.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról