Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 27. 09:04

Már hangfelismeréses fizetést is támogat a Google Assistant

Igaz, egyelőre csak néhány felhasználónál, tesztjelleggel élesedett az új funkció. A megoldás főleg az okoshangszórókban jöhet majd kapóra.

Hangalapú azonosítással is lehet majd fizetéseket végezni a Google Assistanten keresztül - az egyelőre tesztelés alatt álló funkcióra először az Android Police lett figyelmes, az Assistant fizetési és biztonsági beállításokat tartalmazó menüpontjában.

A Voice Match névre hallgató funkció érkezését azóta a lapnak a keresőóriás hivatalosan is megerősítette, kiemelve, hogy annak korai verzióját egy pilot program keretében juttatták el felhasználók szűk köréhez. A hangalapú azonosítás bekapcsolásához a menüben ismét meg kell adni az adott Google fiókhoz tartozó jelszót - noha az Android Police tapasztalatai szerint a folyamat sokaknál itt megakad, ez egy tesztelés alatt álló funkciónál még megbocsátható probléma.

voicematch

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A hangalapú azonosítás a tesztidőszak alatt csak bizonyos helyzetekben használható, egyelőre a Google Play-en keresztül bonyolított, alkalmazáson belüli vásárlásokra, és éttermi rendelésekre korlátozódik - az éles rajttal ugyanakkor jó eséllyel fizetések szélesebb skálájánál lesz bevethető. A funkcióhoz időközben a Google egy terméktámogatási dokumentumot is elérhetővé tett, amelyben részletesen végigvezet a Voice Match ki- és bekapcsolásának lépésein - a dokumentumban ugyanakkor a cég a lehetséges vásárlásoknál csak az alkalmazáson belüli digitális termékeket említi.

A megoldással a Google nem elsősorban az okostelefon-felhasználókat célozza, az sokkal inkább a különböző okoshangszóróknál és okoskijelzőknél lehet hasznos, ahol nincsenek meg a megfelelő szenzorok a felhasználók biometrikus azonosításához. Bár a cég a lapnak megerősítette a funkció érkezését, a hivatalos bejelentés, illetve a Voice Match műszaki részletei egyelőre váratnak magukra.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról