Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 8. 15:20

Újabb Surface Laptopok érkeznek

Hamarosan két új modellel bővül a Microsoft Surface termékpalettája.

A Surface Laptop 4 családba illeszkedő termékek közül az egyik az AMD, a másik pedig az Intel fejlesztésére épülhet. A német WinFuture információi szerint előbbi gyártótól a tavaly megjelent Ryzen 5 4680U és Ryzen 7 4980U központi egységek közül lehet majd választani, miközben a piacvezető szereplő két Tiger Lake kódnevű CPU-t, a Core i5-1145G7 and Core i7-1185G7 típusokat szállítja a Microsoftnak.

Amennyiben az iparági pletykák helytállóak, az AMD processzorai mellé továbbra is szerényebb körítést kínál majd a redmondi vállalat. Míg ugyanis a Core i5-1145G7 és a Core i7-1185G7 mellé akár 32 gigabájt memóriát és 1 terabájt SSD-t is kérhet a vásárló, addig a Ryzenekhez ennek legfeljebb a felét, azaz 16 gigabájt RAM-ot és 512 gigabájt SSD-alapú háttértár lesz rendelhető. Ezzel szemben az AMD-t preferáló vásárlók számára jó hír lehet, hogy legalább a kijelzőpaletta bővült: immár a ryzenes konfigurációkhoz is kérhető a kisebb képátlójú, 13,5 hüvelykes panel.

surfacelapt

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Arról egyelőre nincs információ, hogy a készülékek árazását befolyásolja-e a processzor beszállítója, vagyis esetleg olcsóbb lesz-e az AMD-s Surface Laptop 4. A hírek szerint ez is hamarosan kiderül, a szóban forgó gépeket ugyanis még ebben a hónapban hivatalosan is bejelentheti a Microsoft.

A Surface termékvonalhoz idén egyszer már hozzányúlt a Microsoft. Januárban a kifejezetten a nagyvállalati ügyfeleket, illetve az oktatási szegmenst célzó Surface Pro 7 kapott ráncfelvarrást, amely elsősorban az Intel Tiger Lake kódnevű processzoraiban, illetve a felhasználó által könnyen cserélhető SSD-ben merült ki. Mindeközben a cég saját fejlesztésű, ARM-alapú processzoros Surface-eken is dolgozhat, már amennyiben a tavaly decemberi pletykáknak van alapjuk. Bár a projekt a jelenleg kifejezetten a szerverprocesszorokra fókuszál, a források szerint nem kizárt, hogy a fejlesztések a későbbiekben a Surface termékvonalig is lecsorognak majd.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.