Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 12. 14:30

Ráncfelvarrást kap a Surface Pro 7

Surface Pro 7 Plus néven jön az izmosabb verzió, változatlan készülékházzal, de több fontos újítással.

Frissíti Surface Pro 7 hibridjét a Microsoft, a leválasztható billentyűzettel szerelt Windows 10-es táblagép Surface Pro 7 Plus kiadásával a redmondi óriás kifejezetten a nagyvállalati ügyfeleket, illetve az oktatási szegmenst célozza meg.

Külsőre az új modell nem hoz érdemi változást a mezei Surface Pro 7-hez képest, lényegében ugyanazt a készülékházat, az egy USB-C, egy USB-A, egy Surface Connect portból és egy 3,5 milliméteres audio jackből álló csatlakozópalettát, illetve az ismert 12,3 hüvelykes, 2736x1824 pixel felbontású PixelSense kijelzőt találjuk rajta, mint az elődön - a motorháztető alatt ugyanakkor már akadnak fontos újítások.

surfacepro7plus02

Ilyenek az új processzoropciók, a Surface Pro 7 Plus már az Intel Core i3-1115G4, Core i5-1135G7 és Core i7-1165G7 lapkákkal is felszerelhető, RAM-ból pedig 8, 16 vagy 32 gigabájt pakolható bele. Az SSD tárhely opciói 128 gigabájttól 1 terabájtig terjednek. Érdekes módon csak az i5-ös kiadás érhető el LTE-s verzióban, 5G kapcsolat pedig egyáltalán nincs a kínálatban.

surfacepro7plus03

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az SSD egyébként cserélhető, a tároló nincs az alaplapra forrasztva - de nem ez az egyetlen bravúr az előző generációs készülékház dimenzióinak megtartása mellett, abban ugyanis egy az elődénél számottevően nagyobb, 46,5 helyett már 50,4 Wh-s akkumulátor kapott helyet, amelyhez a Microsoft 4,5 órával több, azaz 15 órás üzemidőt ígér.

Az új Surface Pro 7 Plus alapmodelljéért az érdeklődő cégeknek vagy oktatási intézményeknek nettó 900 dollárt kell majd kicsengetni, míg az i5-ös verzió nettó 1150 dolláros induló árcédulával lesz kapható. A legdrágább, i7-es variánsért a gyártó nettó 2800 dollárt kér el. A készülék várhatóan január 15-től lesz elérhető, első körben az Egyesült Államokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról