:

Szerző: Koi Tamás

2019. december 10. 18:30

Fordulat a 4iG - T-Systems üzletben

Meglepő fordulattal zárultak a 4iG és a Magyar Telekom közt idén nyáron kezdődött, a T-Systems Magyarország adásvételével kapcsolatos tárgyalások. A vevő visszatáncolt, a lépést egyik fél sem indokolta konkrétan.

Kedd délután tőzsdezárás után bombameglepetéssel szolgált a magyar IT-piac egyik legsikeresebb szereplője, az utóbbi években jelentős növekedési pályát bejáró, kormányközeli üzleti körök tulajdonában lévő 4iG Nyrt. A cég bejelentette, hogy eláll a T-Systems Magyarország felvásárlási szándékától, a Magyar Telekommal idén júliusban kezdődött, az adásvételt előkészítő tárgyalások ezzel eredmény nélkül zárulnak.

Az érintett felek által közösen kiadott sajtóközleményből mindössze annyi derült ki, hogy az adásvétel a 4iG kezdeményezése alapján hiúsult meg. Konkrét indoklás egyik fél részéről sem hangzott el, a HWSW ugyanakkor bennfentes iparági forrásoktól úgy értesült, hogy a 4iG nem tudott hitelezőket megnyerni a százmilliárd forintos éves árbevételű T-Systems felvásárlásának támogatásához.

A vételárat a felek sem a tárgyalások júliusi kezdetekor, sem azóta nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor az előzetesen aláírt megállapodás értelmében az ügylet zárását megelőzően a T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletágát leválasztották volna, így az nem képezte a tranzakció tárgyát. A felvásárlás lezárásának időpontja az átvilágítási folyamattól, a felek közötti tárgyalások alakulásától, illetve a szükséges hatósági engedély(ek) megszerzésétől függött volna, de a felek elvárása szerint az idei év végéig be kellett volna fejeződnie az akvizíciónak.

4ig

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 4iG a tervek szerint arra is jogot szerzett volna, hogy a tranzakció zárását követő három évig, a megállapodás feltételei szerint Magyarországon használhassa a T-Systems márkanevet. A felek a tranzakció zárását követően hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek volna, amelynek értelmében a T-Systems továbbra is értékesíthette volna a Magyar Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és a közszféra szegmensekben - derült ki a cégek által nyáron kiadott közleményéből.

A két cég ezzel együtt a korábbinál szorosabb kapcsolatban marad egymással, legalábbis erre utalnak a felek által kiadott nyilatkozatok:

Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk. Ennek ellenére nem mondtunk le hazai és régiós növekedési terveinkről, a 4iG kiemelkedő évet zár az idén, amely kiegyensúlyozott hátteret biztosít a társaság növekedési pályájának fenntartásához. Emellett folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről.

- mondta el Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója pedig hozzátette:

A Magyar Telekom célja változatlan: ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton. Bízunk abban, hogy bevált stratégiánkkal és erős stratégiai partnerekkel – köztük a 4iG-vel – folytatni tudjuk fejlesztéseinket, tovább erősítjük piacvezető pozícióinkat és értéket teremtünk részvényeseink és az egész magyar társadalom számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 22:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.