Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 25. 08:46

Akkubajnok okostelefonnal célozza a belépőszintet a Poco

A Xiaomi almárkája kövér akkumulátorral szerelt, egyedi megjelenésű készüléket villantott.

A felső- és középkategóriák után most a belépőszintet is célba veszi a Xiaomi szárnyai alatt működő Poco brand, frissen bejelentett Poco M3 készülékével. Az ígéretes ár-érték arányú eszköz masszív akkumulátorral és egyedi megjelenéssel igyekszik elcsavarni a vásárlók fejét.

A Poco M3 méretes, 6,53 hüvelykes kijelzővel érkezik, Full HD+ felbontással, tetején középen pedig egy "könnycsepp" notch-ban figyelő előlapi kamerával. Az ujjlenyomat-olvasót itt nem a kijelző mögött kell keresni, az a telefon oldalán kapott helyet. Az eszköz semmivel össze nem keverhető dizájnját elsősorban a gigászi hátlapi kameraszigetnek köszönheti - bár a szenzortrió annak bal szélén, függőlegesen sorakozik, a platform szinte a telefon teljes szélességében kiterjed - jobb szélére pedig egy méretes, fehér "Poco" felirat is jutott. A masszív kamerablokk igény szerint fekete, kék vagy sárga hátlapokkal alkot éles kontrasztot.

pocom301

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A készülékházban a Qualcomm Snapdragon 662 chipsetjét találjuk, utóbbi négy darab 2 gigahertzes Kryo 260 Gold és szintén négy, 1,8 gigahertzen ketyegő Kryo 260 Silver magot sorakoztat fel, mindezt Adreno 610 GPU társaságában. A Poco M3 4 gigabájt RAM-ból gazdálkodik, ehhez igény szerint 64 gigabájt UFS 2.1 vagy 128 gigabájt UFS 2.2 tárterület párosulhat, amely microSD-vel tovább bővíthető. A hátoldal méretes blokkján egy f/1.8-as 48 megapixeles kamerát találunk, alatta 2-2 megapixeles makró- és mélységszenzorokkal - az előlapi notch-ban ülő kamera felbontása 8 megapixel.

pocom302

A készülék nagy erőssége az akkumulátor, abban egy masszív, 6000 mAh kapacitású telep kapott helyet, amely az alacsony fogyasztású processzorral párosítva kiemelkedően jó üzemidőt ígér. A telefon ráadásul más eszközökhöz akár külső akkuként is bevethető, miután támogatja a fordított vezetékes töltést (igaz, ehhez külön kábelt kell vásárolni). A vezeték nélküli töltés kimaradt a felhozatalból. A Poco M3 kifejeztten barátságos árcédulával lesz megvásárolható, a 64 gigabájtos modell nettó 150, a 128 gigabájtos verzió nettó 170 dolláros ajánlott kiskereskedelmi áron kerül forgalomba - hazánkban várhatóan januártól.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról