Szerző: Koi Tamás

2020. november 19. 13:30

Wi-Fi 6-ra fejleszti egyes vezetékes végpontjait a Telekom

Új eszközökkel igyekszik a vezetékes végpontjaihoz tartozó vezeték nélküli hálózatok kapacitását növelni a Magyar Telekom. A cégnél az országban elsőként megjelent az első, Wi-Fi 6 kompatibilis home gateway, emellett egy több elemből variálható AP-mesh kit is.

HIRDETÉS

Az egyre gyorsuló vezetékes internetelérések használata során számos felhasználó szembesül a WiFi hálózatok szűk áteresztőképességével, mint az adott díjcsomagban rejlő lehetőségeket korlátozó faktorral. Bár az otthoni, irodai vezeték nélküli hálózatokon ténylegesen realizálható átviteli sebesség számos tényezőtől függ (AP és kliens típusa, a köztük lévő távolság és a rádióhullámok terjedését akadályozó egyét tényezők, pl. falak, födémek, interferencia stb.), a Telekom novemberben bevezetett új Wi-Fi 6 kompatibilis végponti eszközei révén a korlátok egy részétől megszabadulhat a felhasználó.

Amint azt korábban már megírtuk, szolgáltató által néhány héttel ezelőtt bevezetett, a francia Sagemcom F@st 5670 típusú eszköze már elsősorban a több gigabites le-, vagy feltöltési sávszélességet kínáló optikai elérésekhez lett tervezve, ezt támogatja a készülékbe épített, a legfrissebb iparági szabványnak megfelelő WiFi rádió és a vezetékes LAN-oldal is. 

Az új eszköz az interneten elérhető felhasználói dokumentáció szerint a magyar piacon jelenleg egyedüliként a 4 db GbE port mellett 1 db 2,5 GbE csatlakozóval is rendelkezik, illetve a WiFi rádiója immár megfelel a 802.11ax szabványnak is. Az újdonságot nyilvánvalóan elsősorban a leggyorsabb, éppen három éve megjelent, 2 Gbps letöltési és 1 Gbps feltöltési sávszélességet kínáló FTTH díjcsomagjára előfizető ügyfelek számára kínálja a szolgáltató.

telekom_wi-fi_extra

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Sagemcom Wi-Fi 6 képes optikai terminálja mellett a szolgáltató új eszközökre építi a Wi-Fi Extra márkanevű megoldását is. A KAON AR13344E típusú mesh készülék szintén Wi-Fi 6 képes, a besugározni kívánt terület méretétől függően 2-6 vezeték nélküli mesh hozzáférési ponttal akár többszintes, 100-800 négyzetméteres ingatlanok is lefedhetők vezeték nélküli hálózattal.

A két megoldás közti fontos különbség, hogy míg a Sagemcom berendezése a szolgáltató tulajdonát képezi, így használata nem jár extra költséggel, addig a mesh kiteket az ügyfél a hagyományos módon, eszközvásárlás keretében szerezheti be a Telekomnál, nagyjából 38 ezer forintos listaáron.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 15:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.