Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 13. 07:38

A Microsofthoz csatlakozik Guido van Rossum, a Python megalkotója

A nyílt forrású programozási nyelv alapítója megunta a nyugdíjas életet és a redmondi céghez szegődik.

Visszatér a nyugdíjból Guido van Rossum, a Python programozási nyelv alapítója - és a Microsoftnál folytatja pályafutását. A 64 éves van Rossum a redmondi óriás kötelékében is a nyílt forrású Python nyelv fejlesztésén dolgozik majd, a Developer Division szárnyai alatt.

Az 1989-ben debütált Python mára az egyik legnépszerűbb programnyelvvé nőtte ki magát - ráadásul terjedése csak gyorsul, többek között a gépi tanulásban való széles körű felhasználásának hála. A holland származású van Rossum 2018 októberében tette le a Python nyelv "jóindulatú diktátora" címet, ugyanakkor a nyugdíjba vonulás után is megtartotta a nyelvet felügyelő Python Software Foundation elnöki posztját.

guidovanrossum

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Nem ez az első alkalom, hogy az alapító valamely tech-óriáshoz szegődik el, van Rossum korábban megfordult már a Google, illetve a pythonos alapjairól jól ismert Dropbox csapatában is - persze cégtől függetlenül a Python nyelv fejlesztésén dolgozva. Úgy tűnik az alapító szűk két év után megunta a nyugdíjas életet és most a redmondi óriás zászlaja alatt dolgozik majd a nyelv csiszolásán, pontosabban ahogy fogalmaz azon, hogy "jobbá tegye a Python használatát (nem csak Windowson)".

A van Rossummal való együttműködésről a Microsoft egyelőre nem árult el részleteket, a Python-alapító csatlakozását a céghez ugyanakkor a TechCrunch-nak nyilatkozva hivatalosan is megerősítette, hangsúlyozva, a vállalat továbbra is eltökélt, hogy aktívan hozzájáruljon a Python közösség erőfeszítéseihez.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról