:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 13. 07:38

A Microsofthoz csatlakozik Guido van Rossum, a Python megalkotója

A nyílt forrású programozási nyelv alapítója megunta a nyugdíjas életet és a redmondi céghez szegődik.

Visszatér a nyugdíjból Guido van Rossum, a Python programozási nyelv alapítója - és a Microsoftnál folytatja pályafutását. A 64 éves van Rossum a redmondi óriás kötelékében is a nyílt forrású Python nyelv fejlesztésén dolgozik majd, a Developer Division szárnyai alatt.

Az 1989-ben debütált Python mára az egyik legnépszerűbb programnyelvvé nőtte ki magát - ráadásul terjedése csak gyorsul, többek között a gépi tanulásban való széles körű felhasználásának hála. A holland származású van Rossum 2018 októberében tette le a Python nyelv "jóindulatú diktátora" címet, ugyanakkor a nyugdíjba vonulás után is megtartotta a nyelvet felügyelő Python Software Foundation elnöki posztját.

guidovanrossum

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nem ez az első alkalom, hogy az alapító valamely tech-óriáshoz szegődik el, van Rossum korábban megfordult már a Google, illetve a pythonos alapjairól jól ismert Dropbox csapatában is - persze cégtől függetlenül a Python nyelv fejlesztésén dolgozva. Úgy tűnik az alapító szűk két év után megunta a nyugdíjas életet és most a redmondi óriás zászlaja alatt dolgozik majd a nyelv csiszolásán, pontosabban ahogy fogalmaz azon, hogy "jobbá tegye a Python használatát (nem csak Windowson)".

A van Rossummal való együttműködésről a Microsoft egyelőre nem árult el részleteket, a Python-alapító csatlakozását a céghez ugyanakkor a TechCrunch-nak nyilatkozva hivatalosan is megerősítette, hangsúlyozva, a vállalat továbbra is eltökélt, hogy aktívan hozzájáruljon a Python közösség erőfeszítéseihez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 06:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.