Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 10. 07:53

Játék helyett munkára szánt notebookot villantott a Razer

A Razer Book 13-mal a gyártó új potenciális vásárlói közösséget céloz meg.

Irányt vált legújabb notebookjával a Razer: a leginkább gamereket célzó termékeiről ismert cég most a professzionális felhasználókat veszi célba Razer Book 13 névre keresztelt gépével. A vállalat szerint felhasználói részéről már régóta megfogalmazódott az igény egy a Blade sorozatra hasonló, de inkább a munkahelyi íróasztalokra szánt eszközre - ezt igyekszik most a gyártó kiszolgálni.

razerbook1301

A munkahelyi fókusz már a 13,4 hüvelykes kijelző 16:10-es képarányában tetten érhető - a magasabb panel többek között a szövegszerkesztésben, programozásban is nagyobb hasznos munkaterületet biztosít. A képernyő egyébként 1920x1200, illetve akár 3840x2400 pixel felbontású, érintésérzékeny változatban is elérhető. A gép a Razertől megszokott módon rendkívül letisztult, alumíniumból mart házzal érkezik, abban pedig igény szerint egy Intel Core i5-1135G7 lapka és 8 gigabájt LPDDR4X RAM, vagy egy Intel Core i7-1165G7 és 16 gigabájt memória párosa lapul, továbbá valamennyi konfigurációhoz az Intel Xe G7 grafikája társul.

razerbook1302

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A notebook oldalain két Thunderbolt 4, egy USB 3.2 szabványt támogató USB-A aljzat, egy microSD olvasó, egy 3,5 milliméteres jack, valamint egy teljes értékű HDMI 2.0 csatlakozó található, a gép továbbá Wi-Fi 6 támogatással érkezik. A 15,15 milliméter vékony notebook érintésérzékeny kijelzővel szerelt modelljei 1,4, míg az érintőfelület nélküli FHD+ modell 1,34 kilogrammot nyomnak.

A gyártónak persze a gamer vonalat nem sikerült teljesen levetkőzni: a klaviatúra billentyűnkénti RGB háttérvilágítást kapott, amely alkalmazásonként testreszabható, oldalain pedig a THX nevével fémjelzett hangszórók találhatók. Természetesen az Intel Evo plecsnie is ott van a gépen. Az Razer Book 13 még novemberben piacra kerül, bruttó 1300 eurós indulóáron.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.