Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 1. 12:59

Csak idén 75 millió 5G-s iPhone-nal számol az Apple

Vélhetően jelentős lökést adhat az 5G-s hálózatok népszerűségének, illetve valamelyest felgyorsíthatja majd a fejlesztési tempót az Apple ősszel várható új iPhone-sorozatának boltokba kerülése. A cég csak idén 75-80 millió 5G-s iPhone-t szabadíthat rá a piacra.

HIRDETÉS

Lapértesülések szerint alsó hangon 75 millió 5G-s iPhone legyártását rendelte meg idénre partnereitől az Apple, ezzel a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója versenytársaihoz képest némi késlekedéssel belép az 5G-korszakba. Szakértők ezzel együtt nagyjából egyetértenek abban, hogy az Apple 5G-s iPhone-jainak megjelenése minden korábbi gyártói próbálkozáshoz képest nagyobb nyomot hagy majd piac dinamikájában, azaz a széria megjelenésével végre tömegek vehetik használatba az új generációs hálózatokat - már ahol azok elérhetők.

Piaci pletykák szerint az Apple új generációs iPhone-jairól a megszokott időszakban, októberben ránthatják majd le a leplet. Nem hivatalos információk szerint a cupertinói cég jövő hónapban négy új iPhone-modellt dob majd piacra, különböző méretű kijelzőkkel és dizájnnal. Az új sorozat mindegyik tagja olyan modemet, illetve rádiós egységet kap majd, mely képes 5G-s kommunikációra.

iphone12

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Apple 75 millió iPhone legyártására vonatkozó állítólagos megrendelése ezzel együtt nem kirívó mennyiség a tavalyi és tavalyelőtti számokhoz képest (2018-ban és 2019-ben lényegében ugyanez a rendelési mennyiség lett leadva a partnereknek), ám a jelenlegi, illetve tavaszi járványhelyzet tükrében mindenképpen ambiciózus tervszámnak bizonyul. Az új iPhone-ok forgalmát ugyanakkor éppen az 5G-s képesség húzhatja valamelyest fel, vagyis könnyen elképzelhető, hogy az 5G-kompatibilitás miatt többeket rá lehet majd bírni a készülékváltásra, mint azt egyébként a jelenlegi helyzetben várni lehetne.

Az eladásokat segítheti az is, hogy a négy új idei iPhone közül (nem számítva a tavasszal boltokba került SE-t) kettő várhatóan az eddig megszokott árszinthez képest valamelyest olcsóbban kerülhet forgalomba, ráadásul ezek a készülékek kerülhetnek fel először a boltok polcaira. A kínálat csúcsát az Apple-léptékekkel mérve óriási, 6,7 hüvelykes kijelzővel szerelt Pro (csúcs)modell jelentheti majd.

Az újdonságokat még a járványhelyzet súlyossá válása előtt tervezték, a gyártási és ellátási lánc nyári akadozása miatt ugyanakkor az új iPhone-ok a tavalyi, szeptember végi premierhez képest néhány héttel később debütálhatnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 16:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.