Szerző: Koi Tamás

2020. november 4. 10:20

Tökéletes negyedévet zárt a Lenovo

Messze az elemzői várakozásokon felüli profittal zárta az idei harmadik negyedévet a világ legnagyobb PC-gyártója, a kínai Lenovo.

Az előzetes elemzői várakozásokat jócskán túlteljesítő profitról számolt be az idei harmadik negyedévben a Lenovo. A világ legnagyobb PC-gyártója az eszközgyártók közül továbbra is az egyik legnagyobb nyertese az új koronavírus világjárvány miatt megváltozó munkavégzési szokásoknak, a távoktatásnak és az otthoni szórakozás iránti igény növekedésének - az ebből fakadó lendület pedig jó ideig kitarthat a cég szerint.

A fentiek hatására a kínai technológiai óriás gyakorlatilag minden pénzügyi mutatóját tekintve rekord szintű eredményről számolt be a harmadik negyedévben, emellett a cég mindhárom divíziója éves szinten növekedni tudott - utóbbira másfél éve nem volt példa. A leglátványosabb mértékben a cég nettó profitja nőtt a szeptemberben véget érő negyedévben, a Lenovo erre az időszakra 310 millió dollár profitot jelentett, ami 53%-os növekedés éves összehasonlításban, illetve lényegesen több a 224 milliós előzetes elemzői becslésnél. A cég árbevétele eközben éves szinten 7%-kal, 14,5 milliárd dollárra nőtt.

lenovo_gyar

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az eredményeket bejelentő konferenciahívás során a cég elnöke, Yang Yuanqing "tökéletesnek" nevezte a Lenovo szempontjából a harmadik negyedévet, hozzátette ugyanakkor, hogy várakozásai szerint az idei utolsó negyedévben még jobb eredményre lesz képes a vállalat. A cégvezető kiemelte, a cég számára jelenleg az egyetlen akadályt az jelenti, hogy a komponensgyártók láthatóan nem tudják tartani a lépést a PC-piac növekedésével, így folyamatos a hiány elsősorban kijelzőkből és különféle nyomtatott áramkörökből - a beszállítói lánc felzárkózásával a piac a mostaninál is nagyobb mértékben tudna nőni.

A Lenovo várakozásai szerint jövőre további 5-10 százalékot nőhet majd a globális PC-piac, részben attól függően, hogy az említett ellátási problémákon mennyire sikerül úrrá lenni. A piaci rangsor az idei Q3-ra egyébként a Gratner előzetes előrejelzése szerint nem sokat változott: Az élen a Lenovo áll, a kínai gyártó 8,3 százalékos növekedést könyvelhetett el a tavalyi harmadik negyedévhez képest, így 18,3 millió készüléket értékesített, piacrészét pedig 1,2 százalékponttal 25,7 százalékra növelte - mindezt úgy, hogy a cég asztali PC-ire csökkent a kereslet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról