Szerző: Koi Tamás

2020. november 4. 10:20

Tökéletes negyedévet zárt a Lenovo

Messze az elemzői várakozásokon felüli profittal zárta az idei harmadik negyedévet a világ legnagyobb PC-gyártója, a kínai Lenovo.

HIRDETÉS

Az előzetes elemzői várakozásokat jócskán túlteljesítő profitról számolt be az idei harmadik negyedévben a Lenovo. A világ legnagyobb PC-gyártója az eszközgyártók közül továbbra is az egyik legnagyobb nyertese az új koronavírus világjárvány miatt megváltozó munkavégzési szokásoknak, a távoktatásnak és az otthoni szórakozás iránti igény növekedésének - az ebből fakadó lendület pedig jó ideig kitarthat a cég szerint.

A fentiek hatására a kínai technológiai óriás gyakorlatilag minden pénzügyi mutatóját tekintve rekord szintű eredményről számolt be a harmadik negyedévben, emellett a cég mindhárom divíziója éves szinten növekedni tudott - utóbbira másfél éve nem volt példa. A leglátványosabb mértékben a cég nettó profitja nőtt a szeptemberben véget érő negyedévben, a Lenovo erre az időszakra 310 millió dollár profitot jelentett, ami 53%-os növekedés éves összehasonlításban, illetve lényegesen több a 224 milliós előzetes elemzői becslésnél. A cég árbevétele eközben éves szinten 7%-kal, 14,5 milliárd dollárra nőtt.

lenovo_gyar

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az eredményeket bejelentő konferenciahívás során a cég elnöke, Yang Yuanqing "tökéletesnek" nevezte a Lenovo szempontjából a harmadik negyedévet, hozzátette ugyanakkor, hogy várakozásai szerint az idei utolsó negyedévben még jobb eredményre lesz képes a vállalat. A cégvezető kiemelte, a cég számára jelenleg az egyetlen akadályt az jelenti, hogy a komponensgyártók láthatóan nem tudják tartani a lépést a PC-piac növekedésével, így folyamatos a hiány elsősorban kijelzőkből és különféle nyomtatott áramkörökből - a beszállítói lánc felzárkózásával a piac a mostaninál is nagyobb mértékben tudna nőni.

A Lenovo várakozásai szerint jövőre további 5-10 százalékot nőhet majd a globális PC-piac, részben attól függően, hogy az említett ellátási problémákon mennyire sikerül úrrá lenni. A piaci rangsor az idei Q3-ra egyébként a Gratner előzetes előrejelzése szerint nem sokat változott: Az élen a Lenovo áll, a kínai gyártó 8,3 százalékos növekedést könyvelhetett el a tavalyi harmadik negyedévhez képest, így 18,3 millió készüléket értékesített, piacrészét pedig 1,2 százalékponttal 25,7 százalékra növelte - mindezt úgy, hogy a cég asztali PC-ire csökkent a kereslet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.