Szerző: HIRDETÉS

2020. június 8. 00:00

ThinkPad P53s: a Lenovo munkaállomások minden előnye, notebook kivitelben

A Lenovo munkaállomások mára számos iparágban bizonyítottak, új generációs modelljeik pedig a már ismert megbízhatóságot viszik tovább a mai teljesítményigényekhez igazodva.

A kritikus fontosságú adatokkal dolgozó, nagyvállalati környezetekben különösen felértékelődnek a gyors, megbízható munkaeszközök - szegmensben a Lenovo P sorozatú munkaállomásai éppen ezért komoly népszerűségnek örvendenek, egy sor iparágban, legyen szó asztali, vagy hordozható eszközökről.

A készülékek többek között az olaj-, gáz- és energiaiparban is elterjedtek, akár a különböző kutakra vonatkozó adatok elemzéséről, az anyagkinyerési és geológiai modellek elkészítéséről vagy a fúrások megtervezéséről van szó. Ehhez a Lenovo munkaállomásai az iparágban használt, külső, független szoftverbeszállítók tanúsítványát is megkapták, biztosítva, hogy alkalmazásaik optimális teljesítmény mellett, gond nélkül futnak az eszközökön.

thinkpad_p53s_ct2_11a

A készülékek, köztük a Lenovo ThinkPad P szériás mobil munkaállomásai nem meglepő módon a CAD tervezésben is élvonalbeli szerepet töltenek be, mások mellett az Aston Martin mérnökei is a Lenovo eszközeit használják a 3D modellek elkészítésénél, sőt bizonyos gépi tanulásra építő munkafolyamataik során is. A hasonló feladatokat a gyártó az izmos hardver mellett saját, szoftveres megoldásaival is támogatja, mint a Performance Tuner, amellyel az aktuális igényekhez szabva oszthatók be a rendelkezésre álló erőforrások - így például a főként egyszálas végrehajtásra támaszkodó CAD szoftverek dedikált processzormagot kaphatnak a garantáltan zökkenőmentes munkához.

ÁLLJÁK A SARAT

A munkaállomások nem csak teljesítményük, de megbízhatóságuk miatt is jó választást jelenthetnek a vállalati ügyfelek számára: a tavalyi TBR (Technology Business Research) Repair Rate kutatása szerint a Lenovo munkaállomásoknál volt a legkevesebbszer szükség garanciális javításra a munkába állítást követő első három évben a piacvezető modellek között.

Megbízhatóság kapcsán valószínűleg a Lenovo ThinkPad sorozatába tartozó mobil munkaállomásait sem kell senkinek bemutatni, azok már számos iparágban bizonyították rátermettségüket és strapabíróságukat: a készülékek a MIL-SPEC katonai szabvány különböző ellenállósági tesztjein is átmentek, legyen szó hirtelen gyorsulásról vagy akár rázkódásról, de az erős UV sugárzás, magas páratartalom és szélsőséges hőmérsékletek mellett is használhatók maradnak.

thinkpad_p53s_ct1_01a

Mindehhez ráadásul kiemelt terméktámogatás is elérhető a Lenovótól, amelyben a cégek dedikált, az év minden napján 24 órában elérhető telefonos szakértői ügyfélszolgálatot, illetve átfogó hardver- és szoftvertámogatást is kapnak - ezzel nem csak gyorsabban oldhatók meg az esetlegesen felmerülő problémák, de a nagyvállalati IT személyzet is tehermentesíthető.

LENOVO THINKPAD P53S

A ThinkPad P53s a Lenovo mobil munkaállomásainak egyik élharcosa: a 15,6 hüvelykes eszköz tiszteletet parancsoló hardverrel érkezik, a cégtől megismert, megbízható kivitelben - és persze kiterjed gyártói támogatással. A P53s kijelzőjének felbontása igény szerint 4K vagy Full HD lehet, előbbi 500 nites fényerővel és HDR minősítéssel, míg utóbbi opció 250 nites fényerőt produkál - cserébe viszont érintésérzékeny kivitelben is elérhető.

thinkpad_p53s_ct1_06a

Az eszközben egy 8. generációs Intel Core i7 processzor dolgozik, Nvidia Qadro P520 dedikált grafika társaságában, akár nem kevesebb mint 48 gigabájt RAM-mal kiegészítve. A tárterületet NVMe SSD biztosítja, ennek kapacitása 2 terabájtig tornázható fel. A készülék oldalain a vállalati eszközöktől elvárható módon kiterjedt csatlakozópaletta sorakozik, két USB 3.1 Gen1 szabványra támaszkodó hagyományos USB-A aljzattal, egy USB-C és egy Thunderbolt 3 porttal - mindezek mellett egy HDMI 1.4 és egy Ethernet csatlakozót is találunk a készüléken, sőt egy memóriakártya-olvasó és egy oldalsó dokkolóaljzat is elfért rajta.

thinkpad_p53s_ct2_02a

Az eszközön értelemszerűen a széria közkedvelt billentyűzetét találjuk, numerikus billentyűkkel megtoldva. A biztonságról érintéses ujjlenyomat-olvasó, illetve a jól ismert ThinkShutter fizikai kameraretesz is gondoskodik, amellyel teljesen eltakarható a kijelző fölötti webkamera használaton kívül. Mindezt a gyártónak sikerült egy könnyen hordozható, 19,1 milliméter vékony, 1,75 kilogrammos készülékbe csomagolni. A készülék jó választás lehet ha a komoly teljesítmény mellett fontos, hogy a notebook egy egyszerű táskában is könnyen szállítható legyen - és ne csak a légkondicionált irodában állja meg a helyét.

[A Lenovo megbízásából készített, fizetett anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról