Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 30. 00:00

Magyarországon nyit gyártóüzemet a Lenovo

Az üllői gyártóüzem jövőre áll munkába és a cég első európai közvetlen termelőegysége lesz, amely ezer új munkahelyet teremt majd.

Jövőre megnyitja kapuit a Lenovo magyarországi gyártóüzeme: a komplexum a tervek szerint már 2021 tavaszán munkába áll, abban pedig asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat, illetve adatközponti termékeket gyárt majd a kínai vállalat.

Mint az új üzem felhúzását bejelentő sajtóeseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, 8,2 milliárd forintos beruházásról van szó, amelyért a kormány 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás biztosít. A mintegy 30 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot a Lenovo Üllőn húzza fel, azzal pedig több szakaszban összesen ezer munkahely jön majd létre, köztük mérnöki, illetve informatikusi pozíciókkal. Az Üllőn legyártott termékek 90 százalékát exportra szánja majd a Lenovo, jelentősen gyarapítva a magyar exportteljesítményt, de jó eséllyel a cég magyarországi piacvezető pozícióját is tovább tudja majd erősíteni a PC-piacon, amelyet már hét éve őriz.

lenovo_üllő_gyártóüzem_1

Az új gyártóüzem az ismert Flex szerződéses gyártó által üzemeltetett gyárat fogja kiváltani, megnövekedett termelési kapacitással, illetve a helyi beszállítóknak is jóval több együttműködési lehetőséget biztosít majd. Az új, magyarországi üzem a Lenovónak az ország központi elhelyezkedése miatt kulcsfontosságú, miután hazánkból számos kereskedelmi csomópontot egyszerűen elérhet, visszanyesve a kiszállítási időkből.

A Lenovo globálisan több mint harminc gyártóhelyet üzemeltet, többek között Kínában, Indiában, Brazíliában, Mexikóban, az Egyesült Államokban, illetve Németországban is - ezek sora bővül jövő tavasszal az üllői üzemben, amely a vállalat első európai közvetlen termelőegysége lesz. A vállalat gyárai világszerte mintegy 180 piacot szolgálnak ki.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról