:

Szerző: Koi Tamás

2020. november 3. 10:33

Vezetékes szolgáltatást indít a Telenor

Vezetékes szolgáltatásokkal egészíti ki vállalati ügyfeleknek szánt portfólióját a Telenor Magyarország. Az új, Hiperline márkanevű termékcsaládban bérelt vonali összeköttetés, bérelt vonali internetszolgáltatás és magánhálózati szolgáltatás egyaránt található.

Kilép a "mobile only" szolgáltatói szerepből a Telenor Magyarország, igaz, egyelőre csak a vállalati ügyfeleknek szánt portfóliójával. A cseh PPF befektetői csoport többségi tulajdonában lévő szolgáltató új, Hiperline márkanevű termékcsaládja három típusú vezetékes adat-hozzáférést kínál, akár kiegészítő, akár önálló szolgáltatásként. 

A három vezetékes szolgáltatás közös jellemzője a garantált, nagy sebességű, szimmetrikus le- és feltöltési sávszélesség választhatóan 2 és 1000 Mbps között, a 99,5%-os rendelkezésre állás, a 24/7 ügyféltámogatás, a rövid telepítési idő és a rugalmas választási lehetőség a végpont kialakításában: réz vagy optikai alapú kábeles, vagy dedikált vezetéknélküli összeköttetéssel.

Ez utóbbi esetben a szolgáltatáshoz kapcsolt ügyfél irodájáig vagy telephelyéig az időigényes és sokszor problémás vezetékes kiépítés helyett egy számára dedikált, zárt frekvenciás vezetéknélküli kapcsolattal kerül kiépítésre, amellyel elkerülhető a telephelyen vagy épületek közötti fizikai hálózat kiépítése. A Telenor Hiperline szolgáltatás igény szerint a hagyományos alközpontot kiváltó MobilAlközpont szolgáltatással, mobil mellékekkel vagy akár asztali GSM készülékekkel is kombinálható.

optical_cables_2

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Hiperline bérelt vonali szolgáltatás állandó, fix telepítésű végpontokat (telephelyeket, irodákat) összekötő Ethernet alapú (L2) szolgáltatás. A megoldás korlátlan adatforgalmat biztosító összeköttetés, amely lehetővé teszi akár távol lévő helyi vállalati hálózatok (LAN) vagy szerverek hatékony és megbízható összekapcsolását, így a különböző városokban lévő telephelyek egy közös, biztonságos hálózatba szervezhetők. Az egyes hálózati végpontok között transzparens átviteli kapacitást biztosít, melyek szabványos Ethernet interfészek használatával csatlakoztathatók, ezáltal a vállalati IT-részleg saját maga menedzselheti a routing és magasabb funkciókat. 

A cég bérelt vonali internetszolgáltatást is kínál mostantól, ez az előfizető által megjelölt belföldi helyszín és a Telenor között létesített bérelt vonali összeköttetésen keresztül nyújt nagysebességű internet-hozzáférésit, azaz kijáratot a belföldi és nemzetközi internet csomópontok felé. A szolgáltatás egyedi megállapodás szerinti rendelkezésre állással, korlátlan adatforgalommal nyújt elérést a nyilvános internet-kicserélők irányába. A Telenor legalább egy /30-as IPv4 tartományt rendel a szolgáltatáshoz.

Végül az új kínálat részét képezi egy magánhálózati (VPN) szolgáltatás, mely több, fix telepítésű végpontot (telephelyeket) képes összekötni, IP szintű (L3) privát hálózatot biztosítva az előfizetők igényei szerint "full meshed" vagy "hub-and-spoke" topológiával, azaz választható, hogy akár centralizált, akár teljesen egyenrangú végpontok közötti kommunikációt támogat. A szolgáltatás egyedi megállapodás szerinti rendelkezésre állással, korlátlan adatforgalommal nyújt elérést a magánhálózathoz (VPN). Ennek megvalósításához az egyes hozzáférési szakaszok összekapcsolása MPLS technológiával történik. Az MPLS alapú IP VPN logikailag két részből áll: gerinchálózatból, amely az MPLS forgalom kezelését végzi, valamint az elérési hálózatból, amely az egyes végpontok elérését biztosítja.

A Telenor ezzel a Vodafone Magyarországnál már látott stratégiával lép be a vezetékes szegmensbe: A brit kézben lévő szolgáltató 2014-től főleg a kkv-kat célzó ajánlatokkal volt jelen a vezetékes piacon a UPC Magyarország 2019-es felvásárlásáig, melynek révén a cég kiterjedt vezetékes infrastruktúrához jutott hozzá több százezer lakossági és vállalati ügyféllel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.