Szerző: Koi Tamás

2020. október 9. 11:34

Jelentős a káosz a fejekben az 5G-vel kapcsolatban

Meglehetősen nagy a káosz a mobilszolgáltatói hálózatok és a hozzájuk kapcsolódó készülékek 5G-s képességeit illetően az Egyesült Államokban. Egy friss felmérés rámutat, hogy az iPhone-tulajok fele meg van róla győződve, hogy a készüléke 5G-képes, jóllehet az első 5G-s Apple okostelefonok csak a következő hetekben kerülnek a boltok polcaira.

Noha hivatalosan még be sem jelentették az első 5G-képes iPhone-okat, egy frissen publikált amerikai felmérés rámutat, hogy a helyi felhasználók csaknem fele (49%-a) hiszi, hogy a jelenlegi iPhone-ja képes a mobilszolgáltatók 5G-s hálózatára csatlakozni. Az előfizetők 38%-ának emellett fogalma sincs, hogy elérhető-e egyáltalán a lakhelyén 5G-s szolgáltatás, de ha ha van is ilyen, egyáltalán nem kíván érte felárat fizetni.

A Global Wireless Solutions (GWS) ötezer amerikai mobilozóra kiterjedő felmérése szerint a teljes okostelefon-felhasználói bázisra levetítve valamelyest jobb a tájékozottság, jóllehet a megkérdezettek körében még mindig 29% azoknak az aránya, akik nem tudják, a telefonjuk 5G-képes-e, ráadásul az arány még azok körében is 24%, akik idén vásárolták a telefonjukat. 

smartphone-device-confusion

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A felmérésből kiderül továbbá, hogy a leghatározottabban a 24-39 éves korosztály állítja, hogy 5G-s okostelefonnal rendelkezik, a megkérdezettek 76%-a pedig többé-kevésbé várja az új technológia elterjedését. A válaszadók 26%-a szerint az 5G-s hálózatok által biztosított kézzelfogható előnyök még idén érzékelhetővé válnak, 27% viszont úgy látja, erre csak 2021-ben fog sor kerülni.

Az előfizetők jelentős része (38%-a) a felmérés szerint nem akar többet fizetni az új generációs hálózatok használatáért (beleértve az 5G-s díjcsomagot és az 5G-képes telefont), 28%-uk úgy látja, hogy a jelenlegi technológia teljesen megfelel az elvárásainak, 23% pedig egyáltalán nem tudja, hogyan profitálhat majd a generációváltásból.

Az 5G által nyújtott előnyök közül a többség (54%) a nagyobb adatátviteli sebességet emeli ki, mint elsődleges hozadékot, de van, aki - részben ezzel összefüggésben - jobb minőségű videotelefonálást (16%) és jobb minőségű streaming videót (13%) vár az 5G bevezetésétől.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.