Szerző: Koi Tamás

2020. július 21. 13:29

Várakozáson felül teljesített az IBM a második negyedévben

A második negyedévre vonatkozó előzetes elemzői konszenzust felülmúló üzleti eredményekről számolt be az IBM hétfő délután.

Az elemzői várakozásokat felülmúló második negyedéves eredményekről számolt be hétfőn tőzsdezárást követően az IBM. A vállalat szerint a koronavírus járvány hatására több nagy partner is úgy döntött, hogy későbbre tervezett infrastruktúra-fejlesztéseit előbbre hozza, mindez pedig összességében hozzájárult ahhoz, hogy a technológiai óriás felhős üzletága alapvetően jól zárta az időszakot, illetve alapvetően pozitív kilátásai vannak az év hátralévő részére.

A cégnél a kormányt idén áprilisban átvevő veterán, Arvind Krishna a negyedéves eredmények ismertetésekor kiemelte, a partnerek ebben az időszakban kénytelenek előre menekülni az infrastruktúra-modernizáció és automatizáció irányába. Ennek megfelelően az IBM felhős üzletágának árbevétele éves szinten 30%-kal, 6,3 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben - ezt az üzletágat egyébként korábban Krishna vezette, helyére Bank of America technológiai vezetője, Howard Boville érkezett tavasszal.

ibm_munich

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az IBM globális üzleti szolgáltatások üzletága ezzel szemben 7%-os visszaeséssel, 3,9 milliárd dolláros árbevétellel zárta a negyedévet - az esés a koronavírus járvány hatásainak tudható be a vállalat szerint. Hasonlóképpen, 8%-kal, 6,3 milliárd dollárra esett a vállalat globális technológiai szolgáltatások üzletágának eredménye. 

A technológiai óriás negyedéves árbevétele összességében 5,4%-kal, 18,12 milliárd dollárra csökkent, ám a csökkenés mértéke valamelyest kisebb volt az elemzői konszenzusnál, mely 17,72 milliárd dolláros árbevételt várt az IBM-től a második negyedévben. A cég papírjainak értéke alighanem ennek köszönhetően 5%-kal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról