Szerző: Koi Tamás

2020. július 21. 13:29

Várakozáson felül teljesített az IBM a második negyedévben

A második negyedévre vonatkozó előzetes elemzői konszenzust felülmúló üzleti eredményekről számolt be az IBM hétfő délután.

Az elemzői várakozásokat felülmúló második negyedéves eredményekről számolt be hétfőn tőzsdezárást követően az IBM. A vállalat szerint a koronavírus járvány hatására több nagy partner is úgy döntött, hogy későbbre tervezett infrastruktúra-fejlesztéseit előbbre hozza, mindez pedig összességében hozzájárult ahhoz, hogy a technológiai óriás felhős üzletága alapvetően jól zárta az időszakot, illetve alapvetően pozitív kilátásai vannak az év hátralévő részére.

A cégnél a kormányt idén áprilisban átvevő veterán, Arvind Krishna a negyedéves eredmények ismertetésekor kiemelte, a partnerek ebben az időszakban kénytelenek előre menekülni az infrastruktúra-modernizáció és automatizáció irányába. Ennek megfelelően az IBM felhős üzletágának árbevétele éves szinten 30%-kal, 6,3 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben - ezt az üzletágat egyébként korábban Krishna vezette, helyére Bank of America technológiai vezetője, Howard Boville érkezett tavasszal.

ibm_munich

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az IBM globális üzleti szolgáltatások üzletága ezzel szemben 7%-os visszaeséssel, 3,9 milliárd dolláros árbevétellel zárta a negyedévet - az esés a koronavírus járvány hatásainak tudható be a vállalat szerint. Hasonlóképpen, 8%-kal, 6,3 milliárd dollárra esett a vállalat globális technológiai szolgáltatások üzletágának eredménye. 

A technológiai óriás negyedéves árbevétele összességében 5,4%-kal, 18,12 milliárd dollárra csökkent, ám a csökkenés mértéke valamelyest kisebb volt az elemzői konszenzusnál, mely 17,72 milliárd dolláros árbevételt várt az IBM-től a második negyedévben. A cég papírjainak értéke alighanem ennek köszönhetően 5%-kal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról