Szerző: Koi Tamás

2020. július 21. 13:29

Várakozáson felül teljesített az IBM a második negyedévben

A második negyedévre vonatkozó előzetes elemzői konszenzust felülmúló üzleti eredményekről számolt be az IBM hétfő délután.

Az elemzői várakozásokat felülmúló második negyedéves eredményekről számolt be hétfőn tőzsdezárást követően az IBM. A vállalat szerint a koronavírus járvány hatására több nagy partner is úgy döntött, hogy későbbre tervezett infrastruktúra-fejlesztéseit előbbre hozza, mindez pedig összességében hozzájárult ahhoz, hogy a technológiai óriás felhős üzletága alapvetően jól zárta az időszakot, illetve alapvetően pozitív kilátásai vannak az év hátralévő részére.

A cégnél a kormányt idén áprilisban átvevő veterán, Arvind Krishna a negyedéves eredmények ismertetésekor kiemelte, a partnerek ebben az időszakban kénytelenek előre menekülni az infrastruktúra-modernizáció és automatizáció irányába. Ennek megfelelően az IBM felhős üzletágának árbevétele éves szinten 30%-kal, 6,3 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben - ezt az üzletágat egyébként korábban Krishna vezette, helyére Bank of America technológiai vezetője, Howard Boville érkezett tavasszal.

ibm_munich

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az IBM globális üzleti szolgáltatások üzletága ezzel szemben 7%-os visszaeséssel, 3,9 milliárd dolláros árbevétellel zárta a negyedévet - az esés a koronavírus járvány hatásainak tudható be a vállalat szerint. Hasonlóképpen, 8%-kal, 6,3 milliárd dollárra esett a vállalat globális technológiai szolgáltatások üzletágának eredménye. 

A technológiai óriás negyedéves árbevétele összességében 5,4%-kal, 18,12 milliárd dollárra csökkent, ám a csökkenés mértéke valamelyest kisebb volt az elemzői konszenzusnál, mely 17,72 milliárd dolláros árbevételt várt az IBM-től a második negyedévben. A cég papírjainak értéke alighanem ennek köszönhetően 5%-kal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról