:

Szerző: HWSW

2020. szeptember 4. 10:30

Miért érdemes belevágnod az online Kubernetes képzésünkbe?

Szeptember 15-én, kedden ONLINE formátumú, alapozó Kubernetes képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

  • A 8 alkalmas, 24 órás képzés képzés online formátumú, élőben bárhonnan és bármilyen platformról követhető, az órák utólag pedig bármikor visszanézhetők felvételről. Az oktatótól az online felületen, és Slacken is kérdezhetsz. Az egyes alkalmak munkaidő után indulnak és nem túl hosszúak, így a munka mellett sem megterhelő belevágni a képzésbe.

    A részvevőknek VPS hozzáférést is adunk, dedikált nemzetközi sávszélességgel, így az esetleges újabb járványügyi korlátozások miatt a stream-ekkel szétterhelt hazai internetszolgáltatók az oktatást nem akadályozhatják.
  • A fejlesztői, tesztelői és üzemeltetői környezetek egységesítésének igénye, a felgyorsult fejlesztési folyamatok, a monolitikus alkamazások mikroszolgáltatásokra való bontása, majd hatalmas fordulópontként, a Docker megjelenésével a konténerizáció kövezte ki az utat, mely Kuberneteshez vezetett. A platform ezen folyamatok szükségszerű evolúciójának az eredője. Kubernetesben a konténerek egységes rendszerként üzemeltethetők, frissíthetők, migrálhatók, skálázhatók.

    A platform mára a legelterjedtebb konténer menedzsment platform, aminek köszönhetően az elkövetkezendő évtized egyik legmeghatározóbb technológiája lehet!
  • A Kubernetes nyílt platform és gyártófüggetlen, a project fölött a Linux Foundation őrködik, így ha Kubernetest használunk az egész rendszer bárhova mozgatható, minden nagy IT cég és felhőszolgáltató támogatja azt.
  • A tanfolyam gyakorlatorientált, alacsony a belépési követelmény is, így bátran ajánljuk mind a fejlesztőknek, mind az üzemeltetőknek, de PO-knak és PM-eknek is, hiszen manapság már elengedhetetlen a Kubernetes legalább minimális ismerete egy IT-szakember számára.
  • A tanfolyam oktatópartnere a LeanNet, akik a Cloud Native területen foglalkoznak tanácsadással, oktatással. Oktatóink, Szabó Dávid és Megyesi Péter kiváló szakemberek és előadók, ezt magad is ellenőrizheted, ha megnézed a júliusi Kubernetes meetupunkon tartott "Nagyító alatt a Kubernetes" és "Custom Resource: a Kubernetes legnagyobb fegyvere a kiegészíthetőség" című rövid és szuper előadásaik felvételét.

Az Kubernetes alapjai képzés oldalán megtalálod a részletes tematikákat és itt tudsz jelentkezni is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 05:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.