Szerző: Bőle György

2020. augusztus 21. 00:23

Calico: Kubernetes hálózat skálázása 5-től 5000 gépig

A Calico az egyik legelterjedtebb hálózati megoldás a Kubernetes világban, de az alap telepítéssel nem skálázódik valami fényesen. Mit tegyünk?

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a május 18-án induló az online tanfolyamon.

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe? Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a május 18-án induló az online tanfolyamon.

A népszerű hálózati megoldást (ún.: Container Network Interface vagyis CNI plugin) több vezető felhőszolgáltatás is használja alapértelmezettként, így könnyen szembe jöhet velünk a Calico. Hasznos lehet megismerni, hogyan tudjuk az alap telepítés skálázódását javítani. Kovács Richárd, az IBM hálózati szakemberének a HWSW free! meetupsorozat 2020. július 23-i, Kubernetes-fókuszú állomásán rögzített előadásában a fenti probléma megoldására mutat működő módszereket. A szakember előadásban az alapok ismertetése után bemutatja, milyen módszerekkel lehet rávenni a Calico-t, hogy nagy fürtök esetén is képes legyen a feladatát érdemben ellátni.

Az érdeklődők a Kubernetesszel a HWSW 2020. szeptember 15-én kezdődő, 8 alkalmas, 24 órás, Kubernetes alapjai című gyakorlatorientált, online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek.

17:33
 

Calico: Kubernetes hálózat skálázása 5 géptől 5000-ig - Kovács Richárd (IBM)

Még több videó

Május 17-én, kedden "Bevezetés az Ansible alapú automatizációba" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

:
a címlapról

Hirdetés

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

2022. május 16. 06:57

Május 18-án, szerdán "FinOps, avagy a felhős költségoptimalizálás alapjai" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.