Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 19. 10:03

Részletesebbé válik a Google Maps

Részletesebbé teszi térképszolgáltatását a Google, így a jövőben a különféle természeti tájegységek jobban beazonosíthatók lesznek az alap térképnézetben is. Bizonyos városokban az utcaképeket is fejleszti a cég.

Felturbózza térképszolgáltatását a Google a következő hetekben, így elsősorban a jövőben jobban elkülöníthetővé válnak majd a Google Maps alap térképnézetében is a különféle természeti tájegységek - jelentette be a cég. A frissítés révén a természeti környezet jellegéről eddig meglehetősen keveset eláruló térképen egymástól jól elkülönítve jelennek majd meg például a hófedte hegycsúcsok, a homokos tengerpartok vagy éppen a sűrű erdőségek.

A térképszolgáltatás a Google Maps teljes lefedettségi területén, mintegy 220 országra kiterjedően újul meg, műholdas felvételek felhasználásával, melyeket új színezési algoritmussal húztak rá a régi térképre. Az új térképen a színskála különböző elemei különféle természeti egységeket jeleznek, így például a sötétzöld területek sűrű erdővel borított tájra utalnak, a világosbarna részek pedig homokkal borított sivatagot vagy tengerpartot jeleznek majd.

maps_new_croatia
a horvát tengerpart a régi (balra) és az új (jobbra) nézetben (forrás: the verge)

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A természeti környezetet látványosabban feltüntető frissítésen túl a Google Maps három városban - Londonban, New Yorkban és San Franciscoban - részletesebb utcanézetet is kap majd a következő hónapokban. Ezekben a városokban a térképszolgáltatáson könnyebben azonosíthatók lesznek a fő- és mellékutak, a kizárólag gyalogosok előtt nyitott sétálóutcák vagy az aluljárók.

A Google az utóbbi években különösen nagy hangsúlyt fektet a térképszolgáltatás frissítésére, miután a riválisok közül az Apple a viszonylag gyenge kezdés után kiemelkedően erős csomagot rakott le az asztalra saját, Apple Maps nevű szolgáltatásának képében. Az Apple saját térképe így részben már most tartalmazza azokat a fejlesztéseket, melyek a Google Maps-be bekerültek.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról