Szerző: Habók Lilla

2019. november 12. 09:30

Profilbeállítással bővül a Google Maps

Egy helyre gyűjti a Google Maps a profilbeállítási lehetőségeket. Egyelőre szegényes a felhozatal, de a térképes Saját profil a jövőben várhatóan még bűvülni fog új funkciókkal.

Egy új frissítéssel a felhasználók a Google Maps beállításai közt már a Saját profil (Your profile) menüpontot is megtalálhatják, amellyel a korábbinál valamivel több adatuk láthatóságát szabályozhatják a szolgáltatásban - figyelt fel rá az Android Police. A profilon belül mostantól lehet nevet és fotót szerkeszteni, valamint egy rövid bemutatkozást írni. Minderre eddig nem volt lehetőség, de a profil mostani funkciói még mindig kezdetlegesnek tűnnek a lehetőségekhez képest.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A lényeg a most megjelent funkciók közül a felhasználókkal kapcsolatos adatok szabályozása. A helyi idegenvezetői (Local Guides) program tagjai azaz a Google Maps szerkesztői ezentúl a térképhez való hozzájárulásukról szóló adatok közzétételéről is dönthetnek. Eddig ugyanis bárki megtekinthette a másik profilján például a feltöltött fotóit, véleményeit, kérdésekre adott válaszait, és ezekre kapott pontszámait - bár profilkeresési lehetőség nincs, csak a térképes helyeknél megjelenő szerkesztéseken keresztül lehet a profilokra eljutni. Az új profilbeállítással viszont a felhasználó egy csúszkával dönthet róla, hogy publikusan szeretné-e megjelentetni a hozzájárulásáról szóló információkat.

google_maps_profil

A másik profilbeállítás már szélesebb kört érint, mivel itt kapcsolhatják ki a felhasználók, hogy a nyilvános profiljukat az általuk követett vállalkozások is láthassák. Továbbá még számos beállítási lehetőség megjelenik az új felületen, szabályozható, hogy a Google Névjegyek és a személyes események (naptár és Gmail foglalások alapján) megjelenjenek-e a térképen, vagy a térképhasználó szeretné-e megkapni az idővonala kiemelt eseményeit emailben, illetve a Google Fotókba töltött képeit megjeleníteni a Maps idővonalán. Ezenkívül hivatkozásokkal innen érhető el a sokat emlegetett alkalmazástevékenységek és helyelőzmények felülete, ahol kikapcsolható a Google naplózó funkciója, illetve törölhető minden helyelőzmény automatikusan vagy manuálisan.

A profil megjelenítését tartalmazó frissítés egyelőre a jelek szerint csak az androidos felhasználóknak érkezik meg, de nem az új alkalmazásverzióval, hanem külön szerveroldali frissítéssel, amelynek időpontját vagy a megjelenés ütemezését nem lehet tudni. A béta funkciók tesztelői viszont már most is láthatják a profilbeállítási lehetőségeket.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.