Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 6. 09:17

Már a Vodafone-nál is elérhető a gigabites kábelnet

Augusztus elején új vezetékes portfóliót vezetett be a Vodafone Magyarország, mely a Liberty Global magyar leányvállalatának, a UPC Magyarországnak a tavalyi felvásárlásával tett szert vezetékes lábra.

Augusztus elejétől teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone Magyarország. A változások egyaránt érintik a vezetékesinternet-csomagokat és a tévés szolgáltatást, emellett a Vodafone új kedvezményeket kínál azoknak, akik a vezetékes szolgáltatások megrendelése mellett mobilelőfizetést is kötnek a szolgáltatóval.

A Vodafone Magyarország a Liberty Global magyar leányvállalatának, a UPC Magyarországnak a felvásárlásával tett szert tavaly vezetékes lábra, a két cég teljes összeolvadására viszont csak idén április elején került sor, azóta a konvergens szolgáltató teljesen el is hagyta a UPC márkanevet. A fejlesztések egyik fő csapásiránya, hogy a UPC-től megörökölt kábelnet-hálózatot egyes körzetekben (Budapesten, Miskolcon, illetve egyes környező településeken) a DOCSIS 3.1 technológiának megfelelően bővítették.

docsis31

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ennek köszönhetően a Vodafone immár saját kábelhálózatán is képes biztosítani 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló internetcsomagot (kínált letöltési sebesség), mely éppen a kétszerese annak a maximális limitnek, amit a korábbi portfólióban nyújtott a vállalat. A DOCSIS 3.1 fejlesztések egyelőre a Vodafone-nál is jóformán csak letöltési irányban történtek meg, a visszirányú kommunikáció maradt EuroDOCSIS 3.0-alapú, a gigabites letöltés mellé így a szolgáltató 40 Mbps feltöltési sebességet kínál.

A szolgáltatás továbbfejlesztésének velejárója, hogy a Connect Box modemeket is fokozatosan cseréli az ügyfeleknél a Vodafone, az új típusú, Arris gyártmányú home gateway szükséges többek közt a gigabites kábelnet-kapcsolat létrehozásához.

A Vodafone saját tévés termékét, a Vodafone TV-t érintő fontos változás, hogy az új rendszerszoftvernek köszönhetően a szolgáltatáshoz kínált Vodafone Médiabox esetében immár a DVB-C vételre is lehetőség van, miközben az on-demand tartalmakat továbbra is IP-alapú jelátvitellel biztosítja a szolgáltató. Az új szoftverrel immár megnyílt az út az előtt, hogy a Vodafone a UPC-től megörökölt Horizon beltéri egységeket, illetve a régebbi DVB-C vevőket lecserélje előfizetőinél - úgy tudjuk, hogy a folyamat már megkezdődött, a cég ütemesen, havonta tízezrével cseréli le a meglévő felhasználóknál a Horizon boxokat.

A Vodafone saját hálózata mellett a Magyar Telekom kábelnetes- és optikai hálózatát is használja nagykereskedelmi megállapodás keretén belül - ezeken a végpontokon a Vodafone TV értelemszerűen teljesen IP-alapokon működik, gigabites netkapcsolatot azonban csak az optikai hálózaton keresztül biztosított előfizetői végpontokon kaphatnak az ügyfelek.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.