Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 6. 09:17

Már a Vodafone-nál is elérhető a gigabites kábelnet

Augusztus elején új vezetékes portfóliót vezetett be a Vodafone Magyarország, mely a Liberty Global magyar leányvállalatának, a UPC Magyarországnak a tavalyi felvásárlásával tett szert vezetékes lábra.

Augusztus elejétől teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone Magyarország. A változások egyaránt érintik a vezetékesinternet-csomagokat és a tévés szolgáltatást, emellett a Vodafone új kedvezményeket kínál azoknak, akik a vezetékes szolgáltatások megrendelése mellett mobilelőfizetést is kötnek a szolgáltatóval.

A Vodafone Magyarország a Liberty Global magyar leányvállalatának, a UPC Magyarországnak a felvásárlásával tett szert tavaly vezetékes lábra, a két cég teljes összeolvadására viszont csak idén április elején került sor, azóta a konvergens szolgáltató teljesen el is hagyta a UPC márkanevet. A fejlesztések egyik fő csapásiránya, hogy a UPC-től megörökölt kábelnet-hálózatot egyes körzetekben (Budapesten, Miskolcon, illetve egyes környező településeken) a DOCSIS 3.1 technológiának megfelelően bővítették.

docsis31

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ennek köszönhetően a Vodafone immár saját kábelhálózatán is képes biztosítani 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló internetcsomagot (kínált letöltési sebesség), mely éppen a kétszerese annak a maximális limitnek, amit a korábbi portfólióban nyújtott a vállalat. A DOCSIS 3.1 fejlesztések egyelőre a Vodafone-nál is jóformán csak letöltési irányban történtek meg, a visszirányú kommunikáció maradt EuroDOCSIS 3.0-alapú, a gigabites letöltés mellé így a szolgáltató 40 Mbps feltöltési sebességet kínál.

A szolgáltatás továbbfejlesztésének velejárója, hogy a Connect Box modemeket is fokozatosan cseréli az ügyfeleknél a Vodafone, az új típusú, Arris gyártmányú home gateway szükséges többek közt a gigabites kábelnet-kapcsolat létrehozásához.

A Vodafone saját tévés termékét, a Vodafone TV-t érintő fontos változás, hogy az új rendszerszoftvernek köszönhetően a szolgáltatáshoz kínált Vodafone Médiabox esetében immár a DVB-C vételre is lehetőség van, miközben az on-demand tartalmakat továbbra is IP-alapú jelátvitellel biztosítja a szolgáltató. Az új szoftverrel immár megnyílt az út az előtt, hogy a Vodafone a UPC-től megörökölt Horizon beltéri egységeket, illetve a régebbi DVB-C vevőket lecserélje előfizetőinél - úgy tudjuk, hogy a folyamat már megkezdődött, a cég ütemesen, havonta tízezrével cseréli le a meglévő felhasználóknál a Horizon boxokat.

A Vodafone saját hálózata mellett a Magyar Telekom kábelnetes- és optikai hálózatát is használja nagykereskedelmi megállapodás keretén belül - ezeken a végpontokon a Vodafone TV értelemszerűen teljesen IP-alapokon működik, gigabites netkapcsolatot azonban csak az optikai hálózaton keresztül biztosított előfizetői végpontokon kaphatnak az ügyfelek.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.