Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 6. 09:17

Már a Vodafone-nál is elérhető a gigabites kábelnet

Augusztus elején új vezetékes portfóliót vezetett be a Vodafone Magyarország, mely a Liberty Global magyar leányvállalatának, a UPC Magyarországnak a tavalyi felvásárlásával tett szert vezetékes lábra.

Augusztus elejétől teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone Magyarország. A változások egyaránt érintik a vezetékesinternet-csomagokat és a tévés szolgáltatást, emellett a Vodafone új kedvezményeket kínál azoknak, akik a vezetékes szolgáltatások megrendelése mellett mobilelőfizetést is kötnek a szolgáltatóval.

A Vodafone Magyarország a Liberty Global magyar leányvállalatának, a UPC Magyarországnak a felvásárlásával tett szert tavaly vezetékes lábra, a két cég teljes összeolvadására viszont csak idén április elején került sor, azóta a konvergens szolgáltató teljesen el is hagyta a UPC márkanevet. A fejlesztések egyik fő csapásiránya, hogy a UPC-től megörökölt kábelnet-hálózatot egyes körzetekben (Budapesten, Miskolcon, illetve egyes környező településeken) a DOCSIS 3.1 technológiának megfelelően bővítették.

docsis31

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ennek köszönhetően a Vodafone immár saját kábelhálózatán is képes biztosítani 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló internetcsomagot (kínált letöltési sebesség), mely éppen a kétszerese annak a maximális limitnek, amit a korábbi portfólióban nyújtott a vállalat. A DOCSIS 3.1 fejlesztések egyelőre a Vodafone-nál is jóformán csak letöltési irányban történtek meg, a visszirányú kommunikáció maradt EuroDOCSIS 3.0-alapú, a gigabites letöltés mellé így a szolgáltató 40 Mbps feltöltési sebességet kínál.

A szolgáltatás továbbfejlesztésének velejárója, hogy a Connect Box modemeket is fokozatosan cseréli az ügyfeleknél a Vodafone, az új típusú, Arris gyártmányú home gateway szükséges többek közt a gigabites kábelnet-kapcsolat létrehozásához.

A Vodafone saját tévés termékét, a Vodafone TV-t érintő fontos változás, hogy az új rendszerszoftvernek köszönhetően a szolgáltatáshoz kínált Vodafone Médiabox esetében immár a DVB-C vételre is lehetőség van, miközben az on-demand tartalmakat továbbra is IP-alapú jelátvitellel biztosítja a szolgáltató. Az új szoftverrel immár megnyílt az út az előtt, hogy a Vodafone a UPC-től megörökölt Horizon beltéri egységeket, illetve a régebbi DVB-C vevőket lecserélje előfizetőinél - úgy tudjuk, hogy a folyamat már megkezdődött, a cég ütemesen, havonta tízezrével cseréli le a meglévő felhasználóknál a Horizon boxokat.

A Vodafone saját hálózata mellett a Magyar Telekom kábelnetes- és optikai hálózatát is használja nagykereskedelmi megállapodás keretén belül - ezeken a végpontokon a Vodafone TV értelemszerűen teljesen IP-alapokon működik, gigabites netkapcsolatot azonban csak az optikai hálózaton keresztül biztosított előfizetői végpontokon kaphatnak az ügyfelek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról