Szerző: Koi Tamás

2020. július 9. 13:09

Magyarországon is indul az Apple független javítócég-programja

Az Egyesült Államok mellett mostantól Kanadában, valamint 32 európai országban - köztük Magyarországon - is elérhetővé teszi "Független javítócégek" nevű programját az Apple. A változásnak köszönhetően a kisebb szakszervizek a hivatalos szervizhálózattal egyező feltételek mellett juthatnak hozzá gyári Apple alkatrészekhez, valamint ingyenes képzésekben is részesülhetnek.

Az Egyesült Államokon kívül Kanadára és 32 európai országra - köztük Magyarországra is - kiterjesztette "Független javítócégek" (angolul Independent Repair Provider) programját az Apple. Az Amerikában tavaly év vége óta elérhető programhoz eddig 140 helyi vállalkozás csatlakozott, melyek összesen 700 helyszínen végezik az Apple okostelefonok jótállási határidőn túli javítását a gyártó támogatásával. Az Apple lényegében ugyanazokat az előnyöket (képzés, gyári alkatrészháttér) biztosítja a programban résztvevőknek, mint a hivatalos, minősített gyári szervizhálózat (Apple Authorized Service Providers, azaz AASP) tagjainak, ám jóval kevésbé szigorúbb feltételek mellett.

Az Apple weboldalán szereplő információk szerint a Független javítócégek programja olyan cégeknek szól, amelyek iPhone-ok jótálláson túli szervizelését szeretnék végezni. A programra jogosult cégek az Apple eredeti alkatrészeit, szerszámait, képzését, szervizelési útmutatóit, diagnosztikai eljárásait és erőforrásait használhatják különböző, jótálláson túli iPhone-javításokhoz, például iPhone-kijelzők és -akkumulátorok cseréjéhez.

iphone_battery_change

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A programba ennek megfelelően olyan cégek jelentkezhetnek, melyek kifejezetten jótálláson túli szervizelésre szakosodtak, alkatrész-forgalmazók és viszonteladók, valamint hivatalos Apple-viszonteladók nem (számukra az AASP program áll nyitva). További feltétel, hogy a vállalkozás nem használhat semmilyen, az Apple által védjegyoltalommal levédett kifejezést a cég nevében vagy a weboldala részeként, kivéve akkor, ha ez összhangban áll az Apple védjegyekre vonatkozó feltételeivel.

A javítócégnek továbbá meglévő vállalkozásnak kell lennie, valamint üzlethelyiséggel is kell rendelkeznie, illetve a javítási munkálatokat csak az Apple által minősített technikusok végezhetik. A technikusok vizsgáztatása online történik, a minősítéseket évente termékenként aktualizálni kell - áll az Apple weboldalán. A minősítővizsga ingyenes azon vállalkozások számára, melyek felvételt nyertek a Független javítócégek programba.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.