Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 8. 10:20

Megveszi a Broadcom vezeték nélküli IoT részlegét a Synaptics

Az üzletágért a vállalat mintegy 250 millió dollárt csenget ki, ezért létező és fejlesztés alatt álló termékeket is kap.

Felvásárolja a Broadcom vezeték nélküli IoT eszközökkel foglalkozó üzletágát a Synaptics, összesen mintegy 250 millió dollárért. Ezért az összegért a cég a Broadcom IoT piacra szánt meglévő Bluetooth, GPS/GNSS és Wi-Fi termékei mellett annak fejlesztés alatt álló eszközeit, illetve kiépített üzleti kapcsolatait is megkapja, továbbá egy 60 fős mérnöki csapat is a Synaptics zászlaja alá vonul. Nem ez az első eset, hogy a Broadcom túlad IoT üzletágán, négy évvel ezelőtt akkori, ugyancsak a területre fókuszáló divízióját a Cypress Semiconductornak adta el.

A megállapodással a Synaptics megerősítheti házon belüli IoT kompetenciáit és egyben jelentősen kibővítheti termékkínálatát is, a Broadcom pedig letisztultabbá teheti vezeték nélküli megoldásokkal foglalkozó üzletágát - amelynek tavaly a teljes eladása is felmerült. Azóta ugyanakkor a vállalatnak sikerült milliárdos beszállítói szerződést kötnie az Apple-lel a következő évekre, aminek hála végül megtartotta a divíziót, helyette annak nem létfontosságú szegmenseit borotválja le.

synapticshq

Noha a Synaptics elsősorban különböző HID beviteli eszközeiről ismert, mint a touchpadek vagy ujjlenyomat-olvasók, ahogy az AnandTech is kiemeli, a cég az elmúlt években elkezdte bővíteni kínálatát, különböző IoT termékekkel - ehhez egyebek mellett a Conexant Systems, illetve a Marvell multimédiás csapatát is felvásárolta a vállalat.

A mostani felvásárlás egy sor új termékkategória felé utat nyit a cég számára, mint az IP kamerák, okoskijelzők, és -hangszórók vagy az okosotthon-kiegészítők, amelyek mind a fenti vezeték nélküli technológiákra támaszkodnak. A Broadcom és a Synaptics üzlete várhatóan 2021 első negyedévében zárul majd le, attól utóbbi fél a következő években jelentős bevételnövekedésre számít.

a címlapról