Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 18. 09:35

Hangostweetekkel bővül a Twitter

Már 140 másodperces, hangalapú tweeteket is közzétehetnek a felhasználók az iOS-es Twitter appban.

Hangalapú tweetekkel egészíti ki szolgáltatását a Twitter, igaz, egyelőre csak iOS-en. A vállalat több lépcsőben már megkezdte az új funkció kiadását, amely várhatóan a következő hetek folyamán minden felhasználóhoz eljut.

A megoldás használata nem mondható különösebben bonyolultnak, az egyes tweetek bepötyögése során, a fájlok csatolására vonatkozó szekciónál tűnik fel egy új, hanghullámokat szimbolizáló ikon, amelyre rábökve elindítható a hangüzenet felvétele. A hangalapú tweetek legfeljebb 140 másodperc hosszúak lehetnek (visszakacsintva a Twitter posztok eredeti, 140 karakteres maximális hosszára) ugyanakkor az idő lejártával nem kell feltétlenül elvágni a mondanivalót, a felvétel tovább is folytatható, azt az alkalmazás automatikusan 140 másodperces szekciókra osztva újabb tweetekben teszi közzé az adott beszélgetésszálban.

voicetweet

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az új típusú posztok a már ismert formátumokhoz hasonlóan tűnnek majd fel a felhasználók idővonalán, ahol egy bökéssel elindítható azok lejátszása. Ez egy új ablakban kezdődik meg, amely az app aljához rögzül, így a tweet hallgatása közben változatlanul tovább tekergethető a hírfolyam - de a lejátszás akár más appra váltva is folytatható a háttérben.

A szöveges tweetek hosszának felső határát a Twitter jelenleg 280 karakternél húzza meg, az újonnan bevezetett hangüzenetekkel ugyanakkor egy-egy tweetben ennél jóval hosszabb gondolatmenetek is átadhatók lesznek. Arról a cég egyelőre nem beszélt, hogy a hangalapú posztok mikor érkezhetnek meg a webes felületre, illetve Androidra, mindenesetre vélhetően nem marad sokáig iOS-exkluzív a funkció.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.