Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 21. 19:33

A Training360 zászlaja alá vonul a NetAcademia

Az ismeretlen összegű felvásárlással a hazai oktatási piac két fontos szereplője olvad össze.

Felvásárolta a NetAcademia Oktatóközpontot az egyik legnagyobb hazai oktatócég, a Traning360. Az akvizíció kapcsán a két fél már 2019 végén tárgyalóasztalhoz ült, a felvásárlás pedig hivatalosan idén március 31-én zárult le.

A Training360 online és tantermi képzéseket egyaránt biztosít, tavaly oktatásain mintegy 12 ezer hallgató vett részt. A négy magyar magánszemély tulajdonában lévő cég most az online informatikai oktatási szegmens vezető hazai szolgáltatójával bővül, ezzel pedig online oktatási tematikáinak számát több mint ötszázra növeli. Az összeolvadást követően a cégek az e-learning mellett várhatóan tantermi, illetve kevert képzéseket is indítanak majd.

A Training360 az elmúlt években már figyelemmel kísérte a piacot, potenciális felvásárlási célpontok után kutatva. A vállalat olyan cégeket keresett, amelyek rendelkeznek saját repertoárját jól kiegészítő e-learning tananyaggal. Az ismeretlen összegű akvizíciónak a koronavírus járvány okozta krízishelyzet miatt előtérbe kerülő online oktatás is lendületet adott.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A felvásárlást követően a négy éve teljesen online tanfolyamokat tartó NetAcademia továbbra is megtartja ismert márkanevét, a cég pedig változatlanul eddigi ügyvezetője, Fóti Marcell vezetésével működik tovább. A páros várható idei együttes árbevétele a 3,4 milliárd forintot is meghaladhatja majd, a Training360 létszáma pedig közel 50 főre nő, ami jó eséllyel idén tovább növekszik majd.

Ahogy a NetAcademia is kiemeli, az akvizícióval a hallgatók egyesített oktatói bázist és még tempósabban bővülő tanfolyamkínálatot, nemzetközi vizsgázási lehetőséget, illetve kedvezményes hozzáférést kapnak majd intenzív, 4-5 napos nagyvállalati kurzusokhoz olyan témakörökben, amelyekkel az oktatócég eddig kapacitás hiányában nem foglalkozott. Mindezek mellett a két cég partnersége keretei között, még a felvásárlás lezárulta előtt elérhetővé tette az otthoni távmunkát segítő Home Office oktatócsomagját, amelyet NetAcademia meglévő előfizetői külön díj nélkül vehettek igénybe. A NetAcademia a hazai szakiskolák informatikatanárai számára a későbbiekben is ingyenesen ad hozzáférést online tananyagaihoz.

a címlapról