:

Szerző: Koi Tamás

2020. április 17. 09:06

Felvásárlási célpont lehet a Nokia

Lapértesülések szerint ellenséges felvásárlás ellen védekezik a Nokia - a hírre a meglehetősen nehéz időszakot élő finn hálózatieszköz-gyártó részvényárfolyama azonnal meredek emelkedésbe kezdett.

Külföldi lapértesülések szerint ellenséges felvásárlás ellen védekezik a Nokia, a világ egyik legismertebb hálózatieszköz-gyártója, mely a svéd Ericsson és a kínai Huawei mellett mobilhálózati berendezések teljes repertoárját fejleszti és gyártja. A vállalat ugyan cáfolta azokat az értesüléseket, hogy egy befektetési bank segítségét kérte, a meglehetősen nehéz időket élő cég papírjai ennek ellenére meredeken kilőttek a hírre.

A TMT Finance értesülései szerint a finnek régi befektetési partnerüktől, a Citi-től kértek támogatást a mintegy 17,4 milliárd dollár értékű ügyletben. A Bloomberg korábbi cikke alapján a Nokia a versenyképesebb működés érdekében az elmúlt időszakban több tanácsadócéget is felkért különböző részlegek potenciális értékesítése illetve akvizíciók lebonyolítása kapcsán, ám a cég akkor alaptalannak nevezte ezeket az értesüléseket.

nokia_jump

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A finn gyártó lejtmenete tavaly kezdődött: A cég októberben lényegében beismerte, hogy az 5G-s hálózati rendszerek fejlesztése és gyártása kapcsán komoly kihívásokkal küzd. Hogy a probléma valós és meglehetősen húsba vágó, azt mi sem támasztotta alá jobban, mint hogy a társaság egy profit-figyelmeztetést követően leállította az osztalékkifizetést, ezt követően a cég részvényeinek árfolyamat rövid időn belül harmadával esett vissza.

A Nokia idén több változtatást is végrehajtott a menedzsmentben, így március elején bejelentették, hogy az átalakítások részeként távozik a Nokia elnök-vezérigazgatója, Rajeev Suri, helyét pedig két ex-nokiás veterán, Pekka Lundmark és Sari Baldauf veszi majd át. A társaság emellett februárban megszüntette a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíciót, így távozott a cégtől Ursula Soritsch-Renier, akinek a területét a jövőben a finnek szoftverrészlegéért (Nokia Software) felelős alelnöke, egyben a cég digitális megoldásokért felelős vezérigazgató-helyettese, Bhaskar Gorti veszi át.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.