:

Szerző: Koi Tamás

2020. április 16. 09:44

Rálép a fékre a Google HR-fronton

Az eredeti, tavaly közölt ambiciózus tervekhez képest jóval szerényebb mértékben bővülhet idén a Google személyi állománya a koronavírus világjárvány miatt kialakult bizonytalan gazdasági helyzetnek köszönhetően.

Az előzetes tervekhez képest jóval óvatosabban bővíti idén személyi állományát a Google, ezzel párhuzamosan átcsoportosítja fejlesztéseit is a koronavírus világjárvány gazdasági életre gyakorolt hatásai miatt. A cég első embere, Sundar Pichai egy az alkalmazottaknak tegnap küldött e-mailben kifejtette, hogy bizonyos üzleti területeken jó eséllyel nem fognak teljesülni a tavalyi célkitűzések, ezt ugyanakkor kompenzálni tudja majd a cég.

Pichai levelében többek közt leszögezte, hogy egyelőre nincs szó létszámstoppról a társaságnál, azaz bizonyos, jelenleg kulcsfontosságúnak tartott területeken továbbra is zajlik a toborzás. Ezzel együtt azoknak a munkavállalóknak az integrálása sem áll meg, akik a járványhelyzet előtt léptek be a céghez, de még nem álltak munkába.

pichai

A cégvezető szerint a következő hónapokban elsősorban azok a területek élveznek majd prioritást a Google-nél, melyekre számos, a koronavírus világjárvány gazdasági hatásait nyögő jogi és természetes személy rá van utalva a napokban. Ezzel párhuzamosan a cég a tervek szerint kevesebbet költ majd a nem kritikus szolgáltatások fejlesztésére és marketingtevékenységre idén.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Google egyébként tavaly mintegy 20 ezer munkavállalót vett fel, és idén is hasonló növekedéssel számolt - arról nem közölt konkrét adatot a cég, hogy 2020-ban az eredeti tervekhez képest mennyire szorul vissza a munkaerő-felvétel, Pichai ugyanakkor levelében úgy fogalmazott, hogy jelen helyzetben "számottevő mértékben" csökkenteni kell az állomány növekedési ütemét.

A cég nem az egyetlen tech óriás, ahol a járvány hatására megállt, vagy lelassult a munkaerőfelvétel. Korábbi sajtóértesülések szerint a Microsoft bizonyos területeken teljes létszámstoppot léptetett életbe. Más cégeknél ugyanakkor idén is jelentős bővülés várható, így például a Facebook idén mintegy 10 ezer új munkavállalót vehet fel, de számos nyitott pozíció áll szabadon elsősorban mérnökök és dizájnerek részére az Apple-nél vagy éppen az Amazonnál.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról