Szerző: Koi Tamás

2020. március 30. 09:17

Folyik a termelés az Apple gyáraiban - kérdés, lesz-e elég vevő

Lassan újraéled Kína a koronavírus világjárvány miatti zárlatból, egyben újra teljes kapacitással üzemelnek azok az elektronikai eszközöket gyártó üzemek, melyekkel többek közt olyan világmárkák gyártatnak, mint az Apple. A termelés tehát helyreállt, nagy kérdés viszont, mi lesz a kereslettel.

Kína mostanra többé-kevésbé túl van a koronavírus-fertőzés jelentette sokkon, és ahogy az élet lassan kezd visszatérni a régi kerékvágásba, újra száz százalékos kapacitással termelni kezd a világ legnagyobb elektronikai gyártóországa. Ám ahogy a járvány továbbgyűrűzött Európába és az Egyesült Államokba, és a XXI. század eddigi legsúlyosabb világjárványává vált, kérdés, hogy a gyárakban készülő termékekre milyen mértékű fizetőképes kereslet mutatkozik majd.

Mindez a Reuters elemzése szerint súlyosan érinti az olyan, egyébként rendkívül erős lábakon álló márkákat, mint amilyen például az Apple, mely bennfentes információk szerint máris jelentősen, éves szinten mintegy 18%-kal csökkentette az új iPhone-okra vonatkozó megrendeléseit, ráadásul még senki nem tudja, hogy a csökkenő tendencia milyen ütemben folytatódhat a második negyedévben.

iphone_chinese_store

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az Apple egyik meg nem nevezett bérgyártójától származó információk szerint a cég gyakorlatilag lemondott arról, hogy idén piacra dobja az 5G-s iPhone-t - nem azért, mert nem tudnák a készüléket Kínában legyártani, sokkal inkább azért, mert elképzelhető, hogy nem lesz, aki megveszi (vagy legalábbis nem lesznek elegen).

A cupertinói cégnek - és persze vele együtt számos versenytársának - ezzel együtt meg kell küzdenie azzal is, hogy a beszállítói hálózat a jelenlegi helyzetben finoman szólva bizonytalan lábakon áll. Hiába szabadul fel lassan Kína a koronavírus szorításából, más, ázsiai országok, így például Vietnam és Malajzia továbbra is jelentős korlátozásokat kénytelen életben tartani annak érdekében, hogy a fertőzés hatása kevésbé legyen drámai.

Elemzők szerint az iPhone-ok (és ezzel együtt vélhetően más okostelefonok) forgalma valamikor a második negyedévben zuhanhat be igazán látványosan, amikor a nyugati piacokat a leginkább sújtja a járvány - ezt követően lassú helyreállásra számítanak a szakértők, attól függően, hogy mennyire válik súlyossá a helyzet.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.