:

Szerző: Koi Tamás

2020. március 20. 12:12

Már a járványhelyzet lecsengésére készül a Qualcomm

Optimista nyilatkozatot tett közzé a világ egyik legnagyobb chipgyártójának számító, elsősorban okostelefon-gyártókat ellátó Qualcomm a koronavírus világjárvány visszaszorulásával kapcsolatban. Kína már túlvan a nehezén, az 5G-s fejlesztések pedig nem állnak meg.

Pozitív fejleményekről számolt be a kínai okostelefon-piacot illetően a Qualcomm. A cég vezérigazgatója, Steve Mollenkopf egy a CNBC-nek adott interjúban közölte, a vállalat az év eleji visszaesést követően azt tapasztalja, hogy az eladások újra kezdenek visszarendeződni az ilyenkor szokásos szintre Kínában a koronavírus okozta év eleji - januártól márciusig tartó - visszaesést követően.

A Qualcomm hellyel-közzel pontos képpel rendelkezik a piaci helyzetről egyrészt a partnerek felől érkező megrendelések révén, másrészt a vállalat bizonyos keretek közt látja is, hogy hány olyan terméket aktiváltak, melyben Qualcomm chip található. Mollenkopf szerint az új készülékaktiválások száma Kínában mostanra elérte az egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban tapasztalt szintet, vagyis a kínaiak újra elkezdtek okostelefonokat vásárolni.

qualcomm-hq-3-stock-image

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A cégvezető szerint a piac gyors helyreállását a koronavírus jelentette globális vészhelyzet visszaszorulását követően nagy mértékben elősegítheti majd, hogy több gyártó is olyan új termékek bevezetésére készül, melyek iránt várhatóan nagy lesz a kereslet. Így az idei évben jönnek az olcsóbb, középkategóriás 5G-s készülékek, valamint várható az 5G-s iPhone megjelenése is, utóbbi várhatóan nagy lökést ad majd az új generációs technológia elterjedésének.

A vállalat emellett arra számít, hogy a világjárvány megjelenése nem lesz befolyással majd a Qualcomm 5G-s fejlesztéseire, mivel a cég mérnökei képesek otthonról is dolgozni, a laboratóriumokban pedig bár limitált létszámban ugyan, de tovább dolgoznak a szakemberek.

Mollenkopf szerint a koronavírus világjárvány kapcsán a nagy iparági szereplőknek most arra kell felkészülniük, hogy a vészhelyzet lecsengése után - ami a Qualcomm várakozásai szerint olyan gyors ütemben történik majd, ahogy megjelent a világban - a cégek időben vissza tudjanak térni a régi mindennapokhoz. Aki egy ilyen helyzetben gyorsan kapcsol, komoly versenyelőnyre tehet szert a Qualcomm szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 08:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.