Szerző: Koi Tamás

2020. március 16. 10:23

Bill Gates többé semmilyen pozícióval nem rendelkezik a Microsoftnál

Egy korszak zárult le a Microsoft történelmében pénteken: elhagyta a cég igazgatótanácsát Bill Gates. Az alapító-tulajdonos, aki a Microsoftot a világ egyik legsikeresebb IT-vállalkozásává tette, mostantól csak karitatív munkát vállal feleségével karöltve.

Múlt pénteken elhagyta a Microsoft igazgatótanácsát Bill Gates, a cég alapítója, egykori első embere. A vállalatot a globális siker útján elindító vezető a jövőben a világot érő egészségügyi- és klímavészhelyzetek hatásainak enyhítésére fordított karitatív tevékenységeknek szenteli idejét - és tetemes vagyonának egy jelentős részét.

A 64 éves üzletember 2008-ban mondott le a Microsoft vezérigazgatói pozíciójából, 2014-ig az igazgatótanács elnöke volt. Ezt követően továbbra is a 13 tagú igazgatótanács tagja maradt, egészen múlt péntekig. Gates távozása kapcsán megszólalt Satya Nadella, a cég jelenlegi vezérigazgatója, kiemelve, hogy mindvégig óriási megtiszteltetésnek érezte, hogy együtt dolgozhatott az egykori vezetővel, akitől az évek során rengeteget tanult.

bill_melinda_gates
bill és melinda gates

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Bill Gates feleségével, Melinda Gates-szel együtt közösen birtokolja a világ egyik legnagyobb karitatív alapítványát, a Bill és Melinda Gates Alapítványt, mely az évek során több tízmilliárd dollárt adományozott többek közt AIDS-kutatásokra, a munkanélküliség csökkentésére - a támogatott projektek az Egyesült Államokban és a fejlődő országokban egyaránt jelen voltak és vannak.

Gates a Microsoft mellett elhagyta az amerikai mágnás Warren Buffet cégének, a Berkshire Hathaway-nek az igazgatótanácsát is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról