Szerző: Koi Tamás

2020. február 21. 10:55

Március elején indul a DVB-T2 technológiaváltás

Több tízezer tévéelőfizető kap a fizetős digitális földfelszíni tévés platformon új, DVB-T2 képes dekódert, mely az Antenna Hungária szolgáltatásának új technológiai alapokra helyezése miatt van szükség. Az átállás március 3-án kezdődik és tíz ütemben zajlik majd egészen augusztusig.

Március 3-án kezdődik az Antenna Hungária digitális földfelszíni sugárzású tévés adóhálózatának technológiai továbbfejlesztése, melyet követően a cég által sugárzott fizetős tévécsatornák DVB-T helyett DVB-T2 rendszerben lesznek foghatók. A szolgáltató közleménye szerint a teljes adóhálózat átállítása augusztusig tart majd, hogy a következő hónapban abból a sávrészből, ahonnan az Antenna Hungária kivonult, megkezdődhessen a mobilszolgáltatás - jóllehet erre mindeddig egyetlen hazai szolgáltató sem rendelkezik licenccel.

Az átállás az Antenna Hungária közleménye szerint országosan tíz ütemben zajlik majd, elsőként az északkeleti és kelet-magyarországi előfizetők lesznek érintettek. A szolgáltató nekik már ingyenesen kiküldte postán azt a DVB-T2 rendszerű dekódert, mellyel az adások a technológiaváltást követően is problémamentesen foghatók lesznek. A vállalat egyben hangsúlyozza, hogy a technológiai átállás során újabb frekvenciacserékre lesz szükség (egy első körös átrendezés már volt február 4-én), mind az ingyenes MinDig TV, mind pedig a fizetős MinDig TV Extra platformokon.

ah_pecs_2

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég ígérete szerint a munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás - a digitális adók visszakapcsolásának várható időpontja az érintett napon 19:00 óra. A munkák végzésénél kiemelt prioritás, hogy az érintett régiókban, azon belül is a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

Az Antenna Hungáriának a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) televíziós gyorsjelentése szerint tavaly év végén nagyságrendileg 85-90 ezer MinDig TV Extra előfizetője volt. A vállalat fizetős platformja az elmúlt években lassan de biztosan fokozatosan teret vesztett a versenytársakkal szemben, két év alatt elvesztette előfizetőinek nagyjából 10-12%-át. A cég a jövőben újabb, interaktív szolgáltatások bevezetésével próbálja vonzóbbá tenni a platformot, így például erre a platformra is megérkezik a visszanézhető adás, online videótéka, egyes lineáris SD csatornák esetében egy gombnyomással lehetővé válik a HD-re váltás, stb.

A szolgáltató eddig nem tett közzé számot azzal kapcsolatosan, hogy a DVB-T2 átállás milyen anyagi ráfordítás révén valósul meg Magyarországon, beleértve az adók illetve a felhasználóknál lévő dekóderek cseréjének költségét.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.