:

Szerző: Koi Tamás

2020. január 22. 14:36

Ericsson: semmit sem profitáltunk a Huawei megszorításából

Semmi előnye nem származott az Ericssonnak mindez ideáig abból, hogy az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi embargóval sújtja egyik legnagyobb riválisát, a kínai Huawei Technologies-t - állítja a svéd gyártó első embere.

Nem tekint soha vissza nem térő lehetőségként a Huawei-t sújtó kereskedelmi embargó potenciális hatásaira az Ericsson, mely mindeddig semmilyen szinten nem profitált az első számú riválist érintő korlátozásokból - állította egy interjúban Börje Ekholm, a cég első embere, aki többek közt felszólalt a most zajló Davosi Világgazdasági Fórumon, valamint több, a technológiai iparágban utazó cég vezetőjével közösen egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel.

Ekholm a CNBC-nek adott interjújában leszögezte: a Huawei-t érintő kereskedelmi korlátozások valójában nem csak a kínai céget érinthetik kedvezőtlenül, hanem az egész iparág számára komoly nehézségeket jelentenek. Az embargó okozta bizonytalanság ugyanis a beruházási kedv zuhanásához vagy éppen a beruházások elhalasztásához vezetett több régióban és országban, különös tekintettel az európai térségre, ahol a nagy számú operátor közül korábban többen a Huawei mellett tették le a voksukat, illetve számos szolgáltató a következő hónapokban tendereztetné meg a beszállítókat az új generációs, 5G-s hálózatokra vonatkozó szerződésekre vonatkozóan.

ekholm_2
börje Ekholm, az ericsson vezérigazgatója

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cégvezető ezzel együtt ismételten felhívta rá a figyelmet, hogy a Huawei kizárása a tenderekből nem eredményezi automatikusan azt, hogy a hálózatok a vártnál lassabban épülnek ki, utalva rá, hogy az Ericsson technológiája semmilyen szinten nem tekinthető elmaradottabbnak a kínai megoldásokhoz képest - dacára annak, hogy az ázsiai piaci szereplők előszeretettel érvelnek ezzel. Ekholm hozzátette, a jelenlegi európai hálózatok zömében az Ericsson hálózati megoldásaira épülnek, emellett a cég Észak-Amerikában - a vállalat legnagyobb piacán - is a legnagyobb 5G-s beszállítónak számít jelenleg.

A vállalat első embere a Világgazdasági Fórumon elhangzott beszédében természetesen az aktuális évi fő témára, a környezetvédelemre fűzte fel mondandóját. Ekholm kifejtette, míg a korábbi generációváltások során a mobilhálózatok áramfogyasztása folyamatosan nőtt, addig az 5G-vel elsőként adódhat lehetőség a hatékonyabb áramfelhasználásra. Ekholm szerint 

AZ 5G A LEGINKÁBB ENERGIAHATÉKONY SZABVÁNY, AMIT VALAHA KIFEJLESZTETTEK.

Hozzátette továbbá: az új szabvány a következő évtizedben potenciálisan mintegy 700 milliárd dollárnyi potenciális plusz árbevételt generálhat a távközlési szektor szereplői számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 13:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.