Szerző: Koi Tamás

2019. október 24. 15:06

Novemberben jön a Mate X - egyelőre csak Kínába

Hónapokkal az eredetileg tervezett nyár eleji időpont helyett a legfrissebb információk szerint november közepén indulhat a Huawei Mate X értékesítése - egyelőre csak a gyártó anyaországában, Kínában.

HIRDETÉS

Az eredetileg tervezett nyár eleji időponthoz képest csak hónapokkal később - november 15-én - dobhatja piacra a Huawei az első hajlítható kijelzős okostelefonját, a Mate X-et. Az idei Mobile World Congress legnagyobb durranásának számító készülék megjelenése a számtalan halasztás után most már véglegesnek tűnik, az előrendelés legalábbis már megkezdődött, az első szerencsések 16999 kínai jüanért, azaz napi árfolyamon átszámolva körülbelül 710 ezer forintért juthatnak hozzá a kettéhajtható okostelefonhoz.

A februárban bejelentett - és már akkor is működő példánnyal demózott - Mate X rajtja a hivatalos álláspont szerint technikai okokból csúszott, a gyártónak tovább tartott elvégezni az utolsó simításokat, ráadásul a hasonló időpontban leleplezett Samsung Galaxy Fold piaci premierjének csúszása miatt nem is kellett különösebben iparkodnia a Huawei-nek.

matex_folded

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Huawei először június közepén adta hírül, hogy a korábban még nyár elejére ígért bemutatót ősz elejére tolja. A cég hivatalos álláspontja szerint az első elhalasztásához nem volt köze a május közepén életbe lépett, majd kilencven napra felfüggesztett amerikai exporttilalmi intézkedéseknek. A Huawei júniusban továbbá annyit mondott, hogy a Mate X-et már tesztelik az operátorok, az ilyenkor szokásos, rutinszerű folyamatok pedig augusztusban zárulhatnak le.

Az embargóhoz szorosan kapcsolódik, hogy egyelőre semmi hír róla, hogy a Mate X Kínán kívül bárhol a boltokba kerülne, miként az sem tisztázott, hogy milyen szoftverkörnyezettel érkezik majd pontosan a hajlítható kijelzős modell. A Mate X ugyanakkor feltételezhetően a Mate 30 szériához hasonlóan már nem kapta meg a Google Play Szolgáltatások licencet, így bár Android kerülhet rá, számos, a nyugati felhasználók számára alapvetőnek tekintett és kiterjedten használt funkció és applikáció nem lesz elérhető a típuson - hacsak a kereskedelmi embargón nem enyhít az Egyesült Államok.

A Huawei a Mate X megjelenési dátumának bejelentésével egy időben közölte, hogy már dolgozik a Mate X továbbfejlesztett utódján, mely jövő márciusban érkezhet Kirin 990 5G rendszerprocesszorral a fedélzetén - egyelőre szintén csak Kínába.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.