Szerző: Asztalos Olivér

2019. augusztus 16. 08:30

Még távolabbra csúszik a Huawei Mate X rajtja

További két hónappal kerülhet messzebbre a Huawei első hajlítható kijelzős okostelefonjának piaci bemutatkozása.

A TechRadar a kínai gyártó egyik sencseni rendezvényén elhangzottakra alapozza állítását, mely szerint a Mate X legkorábban már csak csak novemberben jelenhet meg. A magazin szerint a Huawei semmiképp sem szeretne lecsúszni a kiugróan nagy forgalommal kecsegtető ünnepi szezonról, így amennyiben minden a jelenlegi tervek szerint halad, még idén megvásárolható lesz a hajlítható kijelzős készülék.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Mindez ugyanakkor további két hónap csúszást jelent a legutóbb szeptembere ígért rajthoz képest. A Huawei június közepén adta hírül, hogy a korábban még nyár elejére ígért bemutatót ősz elejére tolja. A cég hivatalos álláspontja szerint az első elhalasztásához nem volt köze a május közepén életbe lépett, majd kilencven napra felfüggesztett amerikai exporttilalmi intézkedéseknek. A Huawei júniusban továbbá annyit mondott, hogy a Mate X-et már tesztelik az operátorok, az ilyenkor szokásos, rutinszerű folyamatok pedig augusztusban zárulhatnak le.

matex_hwsw

Úgy fest, az eltelt két hónap alatt nem sikerült elvégezni az utolsó simításokat. A TechRadar szerint a vállalat még a közelmúltban is megpróbált módosítani készüléke felépítésén, például a fizikai zár gombjának kialakításával, illetve a hátlap anyagának megváltoztatásával. A magazin szerint a mérnökök megpróbálták könnyebb (és olcsóbb) alumíniumra cserélni a hátlapot, melynek hála ugyan 20 grammal csökkent a készülék tömege, a könnyűfém azonban végül nem bizonyult kellően strapabírónak a Mate X-hez.

A Huawei számára jó hír lehet, hogy a jelek szerint a Samsungnál a vártnál lényegesen tovább tart a szintén februárban bemutatott Galaxy Fold gyermekbetegségeinek kijavítása, így a koreai gyártó is hosszú hónapokkal lekési az eredetileg április végére szánt premiert. A Samsung a Galaxy Fold kijelzőjét érintő konstrukciós hibák miatt szeptemberben, vagyis jelen állás szerint még Mate X előtt kerülhet piacra, de csak bizonyos régiókban. A TechRadar szerint mindeközben a Huawei a második generációs hajlítható kijelzős okostelefonján dolgozik, amely már akár jövőre megjelenhet.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.