Szerző: Asztalos Olivér

2019. augusztus 16. 08:30

Még távolabbra csúszik a Huawei Mate X rajtja

További két hónappal kerülhet messzebbre a Huawei első hajlítható kijelzős okostelefonjának piaci bemutatkozása.

A TechRadar a kínai gyártó egyik sencseni rendezvényén elhangzottakra alapozza állítását, mely szerint a Mate X legkorábban már csak csak novemberben jelenhet meg. A magazin szerint a Huawei semmiképp sem szeretne lecsúszni a kiugróan nagy forgalommal kecsegtető ünnepi szezonról, így amennyiben minden a jelenlegi tervek szerint halad, még idén megvásárolható lesz a hajlítható kijelzős készülék.

Mindez ugyanakkor további két hónap csúszást jelent a legutóbb szeptembere ígért rajthoz képest. A Huawei június közepén adta hírül, hogy a korábban még nyár elejére ígért bemutatót ősz elejére tolja. A cég hivatalos álláspontja szerint az első elhalasztásához nem volt köze a május közepén életbe lépett, majd kilencven napra felfüggesztett amerikai exporttilalmi intézkedéseknek. A Huawei júniusban továbbá annyit mondott, hogy a Mate X-et már tesztelik az operátorok, az ilyenkor szokásos, rutinszerű folyamatok pedig augusztusban zárulhatnak le.

matex_hwsw

Úgy fest, az eltelt két hónap alatt nem sikerült elvégezni az utolsó simításokat. A TechRadar szerint a vállalat még a közelmúltban is megpróbált módosítani készüléke felépítésén, például a fizikai zár gombjának kialakításával, illetve a hátlap anyagának megváltoztatásával. A magazin szerint a mérnökök megpróbálták könnyebb (és olcsóbb) alumíniumra cserélni a hátlapot, melynek hála ugyan 20 grammal csökkent a készülék tömege, a könnyűfém azonban végül nem bizonyult kellően strapabírónak a Mate X-hez.

A Huawei számára jó hír lehet, hogy a jelek szerint a Samsungnál a vártnál lényegesen tovább tart a szintén februárban bemutatott Galaxy Fold gyermekbetegségeinek kijavítása, így a koreai gyártó is hosszú hónapokkal lekési az eredetileg április végére szánt premiert. A Samsung a Galaxy Fold kijelzőjét érintő konstrukciós hibák miatt szeptemberben, vagyis jelen állás szerint még Mate X előtt kerülhet piacra, de csak bizonyos régiókban. A TechRadar szerint mindeközben a Huawei a második generációs hajlítható kijelzős okostelefonján dolgozik, amely már akár jövőre megjelenhet.

a címlapról

dualsense

1

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.