Szerző: Hlács Ferenc

2019. augusztus 13. 12:50

Törölte örökös Office licenceit Otthoni Használat Programjából a Microsoft

A vállalat a kedvezményprogramban résztvevőket is az Office 365 előfizetések felé tereli.

Egyre lendületesebben tereli előfizetéses Office konstrukciói felé a felhasználókat a Microsoft, a vállalat törölte a Otthoni Használat Program (Home Use Program) kezdeményezésén keresztül beszerezhető, kedvezményes, örökös licencopciókat. A programban résztvevő vállalatok lehetőséget adhatnak dolgozóiknak, hogy a szoftvereket alacsonyabb áron vásárolják meg, otthoni használatra.

A vállalat az Office Professional Plus 2019, az Office Home & Business 2019 egyszeri váráslással beszerezhető licenceit is törölte a programból, helyette pedig az éves előfizetéseket ajánlja, amelyek árából 30 százalék kedvezményt kínál a Home Use Program résztvevőinek. Az örökös licencek törlését a vállalat kapcsolódó FAQ oldalán is megerősíti.

microsoftill

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Office 365 Home, vagy Otthoni verzió teljes áron évi 30 ezer forintért vehető igénybe, ebből enged 30 százalékot a vállalat a program résztvevőinek, míg a Personal, vagy Egyszemélyes kiadás teljes éves díja 21 ezer forint, ami az Otthoni Használat Programban ugyancsak 30 százalékkal nyeshető vissza. Mindkét verzió tartalmazza a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneDrive, a OneNote, az Outlook, a Publisher és az Access prémium verzióját, illetve felhasználónként 1 terabájt tárhelyet. Az egyszemélyes kiadás értelemszerűen egy felhasználóra vonatkozik, a Home verziót pedig akár hatan is igénybe vehetik. A vásárlásnál ahogy eddig, a felhasználónak meg kell adnia munkahelyi email címét, amely alapján a Microsoft ellenőrzi, az adott ügyfél jogosult-e a kedvezményre, majd erről visszaigazoló emailt is küld. Ezután a személyes fiókkal bejelentkezve vehető meg a kiszemelt előfizetés.

Természetesen a programon keresztül eddig megvásárolt örökös licencek továbbra is használhatók maradnak, illetve az újonnan vett előfizetések kedvezményes ára is megmarad akkor is, ha időközben a felhasználó elhagyja az adott munkáltatót. A programon kívül persze továbbra is lehetőség van teljes áron megvásárolni a Office 2019 termékek örökös licenceit, noha látható, hogy a vállalat igyekszik felhasználóit egyre inkább az előfizetéses modellek felé terelgetni. Ez a Microsoft részéről érthető, hiszen hosszú távon ezek a megoldások jelentősen több bevételt termelnek a vállalat számára, mint az egyszeri vásárlások - még ha sok felhasználó nem is fogadja kitörő örömmel ezt az irányvonalat. Persze azért számukra is vannak előnyei a megoldásnak, hiszen az előfizetésért cserébe mindig a legfrissebb Office funkciókat érhetik el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról