:

Szerző: HIRDETÉS

2019. április 22. 07:51

Csatlakozz a Talentuno Tech csapatához!

A Talentuno, unicorn esélyes magyar startup tovább bővíti Tech csapatát.

A Talentuno crowdsourcing alapú toborzással foglalkozó magyar startup nemrég 4 millió euró befektetést kapott – úgy néz ki épp egy olyan sikersztori van születőben, mint a Ustream, a Prezi vagy a Balabit. A HR tech startup a befektetés egy jelentős részét fejlesztésre költi. A platform üzleti modellje teljesen felrázza a hagyományos recruitment működését. A cég alapítói hisznek a folyamatos innovációban, ezért újabb és újabb technológiai fejlesztéseket építenek be a Talentuno platformba – ez az egész szervezet motorja. De hogy dolgoznak a cégben a fejlesztők? Kelliár Zsoltot - a cég egyik alapítóját - kérdeztük meg, hogyan sikerült 0% fluktuációval egyben tartania a csapatot az indulás óta.

Mi is az a Talentuno?

"A Talentuno víziója a recruitment jövője, hisszük, hogy ez a crowdsourcing, azaz a közösség erejének kiaknázása felé vezet. A Talentuno egy olyan platform, mely a közösségre és az emberek kapcsolati hálójára épít. A platform lényege, hogy a felhasználók ajánlani tudják ismerőseiket és barátaikat különböző állásokra. A jelöltet egy MatchMaker, vagyis egy szabadúszó recruiter ajánlja a felületen elérhető nyitott pozíciókra és az egészben az az újdonság, hogy MatchMaker bárki lehet" – kezdi Zsolt, aki amellett, hogy megrögzött innovátor és disruptor a csapat erejében mindig is hitt. "Azért sikerült elérnünk a Tech csapat esetében is a 0 százalékos fluktuációt, mert mindenki hisz a cég küldetésében. A majdnem 2 évvel ezelőtt induló csapatban az első a kölcsönös bizalom. A csapatra szabott agilis módszertant használunk, gyors döntéshozatal jellemzi a munkafolyamatokat. Az izgalmas technológiák mellett ESOP program - munkavállalói résztulajdonosi program – várja a Talentuno csapatához csatlakozókat."

Izgalmak a BackEnd folyamatokban

A Talentunonál is mindennek a kulcsa a rendszertervezés, ami Oravecz Tibor System Architect kezében fut össze. "Egy olyan ötlet megvalósításán dolgozunk, amivel még senki sem próbálkozott, így sok területen nincsenek bevált formulák, nekünk kell kitalálni a megoldásokat, amitől a munkafolyamatok pörgősek, izgalmasak. Hiszek a lifelong learningben, a Talentunonál pedig mindig tudunk újat tanulni. A rendszer egy nagyon jól skálázható API alapú software, melyben teljesen szét van választva a backend és a frontend." Tibor kiemelte érdekességként a projekt kapcsán, a külső videó interjú software-el való integráltságot, emellett pedig van egy teljesen saját WebSocket alapú belső chat rendszerük is.

kozos

Oravecz Tibor és Vig Károly (Deputy CTO)

"Jelenleg egy Symfony komponenseket használó, de erősen a saját célra átalakított PHP alapú microservice architektúrát használunk. A fő adatbázis kezelő rendszerünk a MongoDB, de most vezetünk be Gráf és kereső adatbázist is. Ezeken felül a rendszer fő elemei közé tartoznak a Redis és a RabbitMQ is. A belső chat rendszer kialakításához Node.js-t és kubernetes-et használunk. Most vezetjük be a python alapú microservice-eket is, elsősorban az AI és Machine Learning fejlesztések miatt. Ezeknek a rendszereknek a használata kuriózum, hisz lássuk be, Magyarországon nem sok, a Talentunohoz hasonló komplex rendszer fejlesztése zajlik manapság. Aki szakmai kihívásokra, jó csapatra és támogató vezetőségre vágyik, annak a Talentuno nagyon jó lehetőség."

A Frontend csapat sem marad szakmai challengek nélkül!

Vig Károly, a Talentuno Deputy CTO-ja & Frontend vezetője nagyra értékeli, hogy az oldalban nagyon sok technológiai megoldás találkozik. "A cég víziója egy teljesen egyedi ötleten alapszik, ezért nem lehet egyszerűen csak lemásolni valahonnan a koncepciót, egyedi megoldásokat hozhatunk. Fejlesztőként fontos számomra, hogy szakmailag up-to-date maradjak, itt pedig lehetőségem nyílik a legújabb technológiákkal való kísérletezésre. Ezen kívül nem csak IT részről érdekes, amit kitaláltunk, hanem a különböző területek munkájába is izgalmas belelátni a Talentunonál. Napról napra nő a userszám, amit egy hatalmas TV-n izgatottan tudunk nézni, a rendszer monitorozása mellett. Nagyon jó érzés együtt megélni a közös sikereket."

"Első körben most profi PHP-s és Angular-os kollégákat keresünk" – kezdi Károly. "A mobilfejlesztésünk Ionic keretrendszerben történik, ide még keressük a megfelelő teamleadert is. A Talentunon keresztül pár kattintással minden pozíciónkra lehet jelentkezni vagy ajánlani másokat!"

"A Frontend kódot folyamatosan frissítjük a legújabb Angular verziókra. 2 évvel ezelőtt az Angular 2-vel kezdtünk, most pedig 7-es verzióról a 8-ra frissítünk" – meséli Károly. A csapatnak másfél év alatt sikerült egy olyan skálázható rendszert létrehoznia, amely nemzetközi vizeken is megállja a helyét. "Az egész csapatra nagyon büszkék vagyunk, mindenkinek van lehetősége nálunk kihozni magából a maximumot. A technológiai paletta szinte minden területén játszunk, és nagy öröm számunkra, hogy mindenhol sikerült eddig jól teljesítenünk."

IT kihívások – innovációk sora valósul meg a magyar startupnál

Az idei development roadmapben fontos szerepet kap a Talentuno gamificationre épülő személyiségteszt modulja. Egy teljesen különálló, bármilyen platformra integrálható játékról lesz szó, amely különböző kompetenciákat képes felmérni. A játék nemzetközileg validált modellen alapszik, a fejlesztése az egyik legizgalmasabb kihívás lesz az idén és akik most csatlakoznak, a tervezéstől kezdve tudnak részt venni a projektben. A technológia még nem eldöntött, de az biztos, a technológiai palettán elérhető legjobb megoldásra esik majd a választás.

A technológiai kihívások mellett kiemelkedő fontosságú, hogy a céghez csatlakozó kollégák egy fiatal, motivált közegbe kerülnek, ahol teljesen transzparens a kommunikáció, és mindenki egy célért dolgozik. Egy ilyen csapathoz nem csak szakmai szempontból jó csatlakozni, de emberileg is rengeteget lehet fejlődni. Vajon képes a gyorsan növekvő magyar startup a következő 4-5 évben, egy Silicon-Valley-szerű exittel záródó történet megírására? És vajon a fejlesztést végző magyar csapatból világhírű szakemberek kerülhetnek majd ki? Most jó eséllyel vágnak neki mindennek.

[A Talentuno megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.