Szerző: Hlács Ferenc

2018. szeptember 10. 15:19

Már SMS-eket is kezel a Microsoft Your Phone appja

Az új funkció a 17755-ös Windows Insider Preview Builddel érkezik, kisebb javításokkal együtt.

Örülhetnek a Windows Insider program résztvevői, a Microsoft frissítette Your Phone alkalmazását, amellyel már az üzenetek is szinkronizálhatók az androidos okostelefonok és a PC-k között. A Your Phone-t a cég először májusi fejlesztői konferenciáján villantotta fel, az a Timeline funkciót hivatott kiegészíteni, a telefonos tartalmakhoz adott hozzáféréssel. Az app tesztelését a vállalat július végén kezdte meg, első körben korlátozott funkcionalitás mellett, az app segítségével ekkor a felhasználók a telefonnal nemrég készített fotókat húzhatták át az Office szoftverekbe. Az appról néhány hete kiderült, hogy az őszi Windows 10 frissítésnek már szerves része lesz, most pedig fontos új képességgel bővült.

A 17755-ös sorszámú Windows Insider Preview Build frissítéssel az androidos telefonok SMS-képességeivel is kiegészül a Your Phone, az asztali kliensből pötyöghetjük be az üzeneteket, a telefon megnyitása nélkül. De az app nem csak billentyűzetes bevitelt támogat, az érintőtollal rendelkező készülékeknél kézírással is bevihető a kívánt szöveg, amelyet az app felismer és gépelt szövegként továbbít, emellett a hangalapú bevitel is támogatott, igaz ez utóbbi egyelőre csak angol nyelven.

msyph

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Your Phone használatához az asztali frissítés telepítése mellett egy androidos app is szükséges, amelyen keresztül párosíthatók a készülékek - utóbbi app legalább 7.0-s verziószámú Android rendszert igényel. Az appból létezik iOS-es verzió is, ugyanakkor ennek még inkább korlátozott a funkcionalitása, jelenleg csak URL-ek megosztására használhatják az iPhone-felhasználók.

A Microsoft a 17755-ös builddel néhány apróbb frissítést is hoz, ígéretes szerint kijavította például azt a néhány készüléket érintő hibát, amely miatt azok az elmúlt néhány verzióban lassabban szedték össze magukat hibernáció után, továbbá a váratlanul levágott HDR videók problémáját is megszüntette. Mindezek mellett a Windows Hello beléptetőfunkció elhúzódó töltési idejét is visszanyeste a vállalat. A frissítéssel továbbá eltűnik az Insider Preview vízjel az asztal jobb alsó sarkából, ez azonban senkit ne tévesszen meg, a 17755 még nem a végleges kiadás - de két-három héten belül az lesz.

a címlapról