Szerző: Asztalos Olivér

2018. augusztus 21. 17:25

Fukarkodik az újításokkal a Windows 10 őszi frissítése

A várhatóan októberben élesedő csomag csupán néhány új funkciót mutat majd be.

Megjelent az őszi, Redstone 5 kódnevű Windows 10 kiadás legújabb buildje. Ezzel immár hivatalossá vált, hogy a Microsoft operációs rendszerének következő frissítése 1809-es verziószámmal érkezik, a nagyközönség számára várhatóan októberben. A jelenleg elérhető információk alapján az őszi csomag alig hoz majd funkcióbeli újítást, a fejlesztők inkább a hibajavításokra helyezik a hangsúlyt, amely a tavaszi (1803) verzió balül elsült rajtjának ismeretében érhető hozzáállás. Pár újítás azért így is bekerül a csomagba, a Your Phone alkalmazással például okostelefonunk néhány alapvető funkcióját lehet PC-re tükrözni, a vállalati felhasználók pedig megkapják végre a multi-session támogatást.

Az imént említett Phone alkalmazás a Microsoft legújabb próbálkozása az okostelefonos piac irányába. A Windows 10 Mobile (korábban Windows Phone) zátonyra futását követően nem álltak le teljesen a fejlesztések, a milliárdos felhasználószámú bázis számára különféle alkalmazásokon keresztül, felhős szolgáltatásokat kínálva igyekszik bevételre szert tenni a vállalat. A Windows 10-be érkező Your Phone appal a másik végéről próbálja megfogni a felhasználókat a Microsoft, az alkalmazás ugyanis inkább kényelmi funkciót szolgál, amelyen keresztül a szinte mindenki zsebében ott lapuló készülék és az operációs rendszer kapcsolata fűzhető szorosabbra.

phoneapp

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az először az androidos (7.0+) készülékekhez érkező kiegészítővel elsődlegesen az értesítéseket, az üzeneteket, illetve a fotókat lehet majd szinkronizálni, így (elvileg) anélkül férhetünk majd hozzá az okostelefonunkon található egyes tartalmakhoz, hogy a készüléket kicsúsztatnánk a zsebünkből. A Microsoft ígérete szerint a lehetőség iOS-es eszközzel, vagyis iPhone-okkal is működni fog (később), az értesítések és a fotók szinkronizálása legalábbis jó eséllyel. Az üzenetek körül lebeg még pár kérdőjel, az iMessage ugyanis egy zárt rendszer, az Apple ahhoz mindeddig nem adott hasonló hozzáférést harmadik félnek (a kínai kormányt leszámítva). Amennyiben az alkalmazás népszerű lesz, úgy a Microsoft azt tovább is fejlesztené, például tárcsázási lehetőséggel.

Bár a kezdeményezés jól hangzik, a Windows 10 frissítéseivel ez eddig bemutatott legtöbb újítás nem aratott nagy sikert a felhasználók körében. A 3D Paint például inkább ellenérzést váltott ki, amelyet az alkalmazáshoz kapcsolódó Remix 3D weboldal alacsony népszerűsége is jól szemléltet.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról