:

Szerző: Hlács Ferenc

2018. augusztus 28. 13:29

Frissült az NJSZT ingyenes IT biztonsági kötete!

Az IT biztonság közérthetően könyvet a szervezet az idei trendeknek megfelelően rázta fel.

Frissült a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) gondozásában kiadott, ingyenesen elérhető IT biztonság közérthetően kötet, ráadásul nem kisebb ráncfelvarrásról van szó, a társaság szerint az írás jelentősen megújult, immár az idei trendeket és legfontosabb veszélyforrásokat is magában foglalja.

A kötet az olyan fenyegetés ismertetőjegyei mellett, mint az emailben érkező kártevők és az adathalászat, az okostelefonok biztonsági kihívásait, az internetes és bankkártyás fizetések potenciális veszélyeit, sőt az álhírek és a kattintásvadászat kérdéskörét is körbejárja, illetve az idén élesedett GDPR-ral kapcsolatos tudnivalóknak is külön alfejezetet szentel. Az IT biztonság közérthetően a civil társadalom tájékozódását hivatott segíteni az információbiztonság terén, amire az utóbbi időben sorra felbukkanó, egyre súlyosabb fenyegetések fényében komoly szükség is van.

itbk

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A könyv szerzői Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos, az elkészítésében pedig az NJSZT a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen alakult Kiberbiztonsági Akadémiával is együttműködött. Az IT biztonság közérthetően a QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató Kft. és a Black Cell Kft. támogatásával jelent meg. A kötet előző, 2017-es kiadását több mint tízezren töltötték le az NJSZT oldaláról, a kötetet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is ajánlja hallgatóinak.

Közleményében az NJSZT hangsúlyozza, azoknak is érdemes fellapozni az új kiadást, akik a 2017-es könyvet letöltötték, az ugyanis sok idei aktuális újdonságot tartalmaz. Az IT biztonság közérthetően kötet egyébként az ECDL, azaz az informatikai írástudás felhasználói szintű keretrendszerének IT biztonság moduljához is használható tankönyvként. Az NJSZT természetesen jövőre is készül majd új kiadással a könyvből, ehhez pedig a társaság egész évben várja az olvasók észrevételeit. A kötet itt tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.