Szerző: Hlács Ferenc

2018. május 25. 14:15

A teljes Google-ökoszisztémában megveti a lábát a PayPal

A keresőóriás minden szolgáltatásában megjelenik az új fizetési opció, az együttműködés a fizetési megoldásnak nagyobb elérést, a Google-nek kevesebb kosárelhagyót eredményezhet.

Szorosabbra fonja együttműködését a Google és a PayPal: az online fizetési megoldással hamarosan a keresőóriás teljes ökoszisztémáján belül is lehet majd fizetni - legalábbis az Egyesült Államokban. A partnerségnek hála aki a Google Play fiókjához hozzáadja PayPal profilját, annak az automatikusan elérhetővé válik fizetési opcióként más Google-szolgáltatásokban is, mint a Gmail vagy a YouTube, sőt a P2P fizetésre is lehetőség nyílik vele a Google rendszerében anélkül, hogy újra be kellene jelentkezni a PayPal fiókba.

A két vállalat együttműködése persze nem most kezdődik: bő egy évvel ezelőtt a PayPal már a keresőóriás mobilfizetési szolgáltatásában, az akkor Android Pay néven futó Google Pay-ben is feltűnt választható opcióként. A partnerségnek hála így lényegében mindenhol lehetőség van PayPalra támaszkodó fizetésre, ahol a korábban Google Pay-t elfogadják - beleértve az online és alkalmazáson belüli vásárlásokat, sőt a fizikai boltokban történő fizetést is. Ez utóbbi ugyancsak kiemelten fontos terület a PayPal számára, ahol folyamatosan igyekszik növelni jelenlétét - ezt célozza a vállalat történetének eddigi legnagyobb felvásárlása is. A nemrég bejelentett akvizíció keretben a cég a PoS rendszerekben utazó svéd iZettle-t kebelezi be, mintegy 2,2 milliárd dollárért, az üzletnek hála pedig több mint félmillió fizikai boltba juthat be.

paypalgoog

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A fizikai terjeszkedés mellett most a cég a Google teljes ökoszisztémájára kiterjesztette jelenlétét, ami a keresőóriás saját egységesítési törekvéseibe is illeszkedik. A vállalat még januárban jelentette be, hogy Google Pay név alatt fogja össze fizetési rendszereit, az új zászló alá első körben Android Pay-t és a Google Walletet behúzva. Az átállás még nem teljes, de a cég azt tervezi, fokozatosan áthelyezi minden pénzügyi szolgáltatását az új márkanév mögé, beleértve az olyan termékeket is mint az egyébként PayPal-rivális Google Checkout fizetésfeldolgozó megoldás.

A kiterjesztett összefogás mindenesetre nem csak a PayPalnek, de a keresőóriásnak is gyümölcsöző lehet, hiszen az integrációval felhasználóinak nem kell elhagyni a Google-szolgáltatások felületét, ami főként a fizetési folyamatok közben kritikus, hiszen csökkenti a kosárelhagyás veszélyét - így a nap végén a Google zsebében is több bevétel landolhat, de értelemszerűen a PayPal is sokkal jobban befejezett vásárlásokkal. Egy hasonló lépés egyébként már a két vállalat korábban említett tavalyi összeborulásakor is logikusnak tűnt volna, a PayPal operatív igazgatója Bill Ready a TechCrunch-nak adott nyilatkozata szerint azonban ezt műszaki nehézségek miatt kellett különválasztaniuk.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.