Szerző: Gálffy Csaba

2018. május 25. 10:48

Javítja a Windows 10 SSD-kompatibilitását a Microsoft

Megérkezett a Windows 10 Áprilisi Frissítésének első jelentősebb javítópakkja, amely a változatos kompatibilitási, stabilitási hibákat orvosolja, köztük a hírhedt SSD-s problémákat is.

Hibajavító frissítést adott ki a Windows 10 legutolsó alverziójához, az Áprilisi Frissítéshez a Microsoft. Sok apró javítás mellett sikerült megoldani bizonyos SSD-k inkompatibilitási problémáit is, így a problémásnak bizonyult Intel és Toshiba meghajtókra is telepíthető a 1803-as kiadás.

A kiadási jegyzetek alapján az SSD-k problémáit az energiamenedzsment ("power regression") okozta, amely bizonyos NVMe szabványú meghajtók esetén jött elő. A hiba miatt a 1803 telepítését követően bizonyos Intel SSD-k felhasználói (600p és Pro 6000p) nem tudtak bebootolni, indítást követően a gép az UEFI képernyőt nyitotta meg, a rendszer pedig nem volt hajlandó felállni. Kisebb probléma jelentkezett a Toshiba XG4, XG5 és BG3 sorozatú SSD-k esetében, ott az akkus üzemidőt csorbította az új kiadás telepítése. A most kiadott javításcsomag mindkét problémát orvosolja a Microsoft ígérete szerint.

small_intel-600p-3

(forrás: hothardware.com)

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A KB4100403-as kóddal szereplő frissítéscsomag a rendszer build számát 17134.81-re emeli, a fentieken túl pedig még számos kisebb-nagyobb javítást tartalmaz, az időzónák kezelésétől a feliratozásig, a Windows Hello stabilitásáig. Úgy tűnik, hogy sikerült javítani azt a hibát is, ami bizonyos szoftverek (például a Chrome) kifagyását okozta ("Microsoft Edge or other applications"): ha egy új audió végpont jött létre, miközben hang vagy videó lejátszása indult, az fagyáshoz vezetett.

Jön, jön, jön

A Microsoft a 1803-as frissítést némileg új, különösen agresszív logika szerint telepíti a felhasználók gépére: ha valaki a Gépház menüből szeretne frissítéseket keresni, azt immár a cég úgy értelmezi, hogy haladó felhasználóként kifejezetten kéri a 1803 telepítését, amit a rendszer természetesen azonnal le is tölt és megkezdi a telepítési folyamatot - jobbára megszakíthatatlanul. Ezzel a cég persze kizárja, hogy valaki manuálisan keressen biztonsági frissítéseket, és csak azokat telepítse - a sebezhetőségek foltozásával együtt az Áprilisi Frissítést is megkapjuk a nyakunkba.

További részletek a Microsoft tudásbázisában olvashatóak a mini javítócsomagról.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.