Szerző: Habók Lilla

2018. január 30. 11:31

Azure-t használó versenyzőket vár az idei Imagine Cup

Kifejezetten Microsoft Azure-re fejlesztő diákcsapatok jelentkezését várja a vállalat az idei Imagine Cup versenyre.

Idén is elindul a Microsoft tanulókat célzó nemzetközi innovációs versenye, az Imagine Cup. A közlemény szerint eddig több mint 1,65 millió fiatal vett részt 190 országból a megmérettetésen, melyen tavaly a GlovEye vakoknak készített okoskesztyű fejlesztői képviselték hazánkat, előtti pedig az InSimu orvosi oktatóapp, amelyet azóta már a Debreceni Egyetemen is használnak az oktatók.

csapat_gloveye

A tavalyi hazai nyertes: GlovEye

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Idén kifejezetten a Microsoft Azure felhőplatformját használó, 1-3 fős diákcsapatok jelentkezését várják a szervezők. Az országos verseny győztesei közül a régiós bírák választják majd ki a közép-kelet-európai fordulóra bekerülő ötleteket, ezt követően a nemzetközi döntő az Egyesült Államokban lesz 2018 nyarán. A résztvevők számára a vállalat régiós szakértői technikai felkészülést segítő webinar sorozatot tartanak, illetve a csapatoknak egy négyalkalmas, prezentációs és kommunikációs tréningen is részt kell venni. A szervezők kiemelték, hogy az angol nyelv "elvárható szintű elsajátítása" is az egyik alapfeltétel.

A versenyre február 23-a éjfélig lehet jelentkezni a 16. életévét betöltött versenyzőknek a Microsoft Imagine Cup weboldalon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról