Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Újabb magyar siker az Imagine Cupon

Gálffy Csaba, 2016. augusztus 01. 09:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bronzot ért az orvosi oktatóapp. Románia vitte idén a fődíjat.

Román csapat nyerte a 2016-os Imagine Cup döntőjét Seattle-ben - adta hírül a Microsoft. Az ENTy egy orvosi fejlesztéssel nyerte a fődíjat, a csapat megoldása egy szoftver-hardver kombináció, amellyel a betegek pozíciója követhető, és segíthet az egyensúllyal kapcsolatos betegségek diagnózisában és gyógyításában. A csapat tagjai a Bukaresti Műszaki Egyetem Számítógépek és Automatizálás karának tagjai.

Bronzot ért az orvosdiagnosztikát oktató app

Magyar sikernek is örülhetünk, a hazai csapat, az InSimu harmadik helyezést ért el a World Citizenship kategóriában. A csapat még MEDcases néven nyerte a hazai válogatót és a régiós versenyből is továbbjutott. A MEDcases/InSimu célja megreformálni a klinikai diagnosztika oktatását - tehát a magyar csapat is orvosi területen indult.

A diagnosztika az orvoslás egyik legfontosabb eleme és a gyógyítási folyamat kiindulópontja, ennek ellenére még a fejlett országokban is viszonylag gyakori, évente tízmilliós nagyságrendű a téves diagnózisok száma. Ennek csökkentése hatalmas előrelépés lenne, ehhez a MEDcases készítői (akik között gyakorló orvosok is vannak) egy új filozófia mentén dolgozó oktatóappot fejlesztettek.

Az app lényege, hogy nem a meglévő orvosi tankönyveket digitalizálja vagy alakítja kvízzé, hanem a valós életben tapasztalható tünetekből és tünetegyüttesekből kell kikövetkeztetni a helyes diagnózist. Az orvos kérhet további vizsgálatokat, ezek szimulált eredményével tesztelheti tudását a felhasználó. A megoldáshoz mobilos, tabletes kimenet is társul majd, de VR-alapú UI is készül. Az ötlet az idei, nagyon erős mezőnyből is toronymagasan kiemelkedett, a PhD-hallgatók és frissen végzett orvosok meggyőző fölénnyel verték a versenytársakat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.