Szerző: Gálffy Csaba

2016. augusztus 1. 09:49

Újabb magyar siker az Imagine Cupon

Bronzot ért az orvosi oktatóapp. Románia vitte idén a fődíjat.

Román csapat nyerte a 2016-os Imagine Cup döntőjét Seattle-ben - adta hírül a Microsoft. Az ENTy egy orvosi fejlesztéssel nyerte a fődíjat, a csapat megoldása egy szoftver-hardver kombináció, amellyel a betegek pozíciója követhető, és segíthet az egyensúllyal kapcsolatos betegségek diagnózisában és gyógyításában. A csapat tagjai a Bukaresti Műszaki Egyetem Számítógépek és Automatizálás karának tagjai.

Bronzot ért az orvosdiagnosztikát oktató app

Magyar sikernek is örülhetünk, a hazai csapat, az InSimu harmadik helyezést ért el a World Citizenship kategóriában. A csapat még MEDcases néven nyerte a hazai válogatót és a régiós versenyből is továbbjutott. A MEDcases/InSimu célja megreformálni a klinikai diagnosztika oktatását - tehát a magyar csapat is orvosi területen indult.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A diagnosztika az orvoslás egyik legfontosabb eleme és a gyógyítási folyamat kiindulópontja, ennek ellenére még a fejlett országokban is viszonylag gyakori, évente tízmilliós nagyságrendű a téves diagnózisok száma. Ennek csökkentése hatalmas előrelépés lenne, ehhez a MEDcases készítői (akik között gyakorló orvosok is vannak) egy új filozófia mentén dolgozó oktatóappot fejlesztettek.

Az app lényege, hogy nem a meglévő orvosi tankönyveket digitalizálja vagy alakítja kvízzé, hanem a valós életben tapasztalható tünetekből és tünetegyüttesekből kell kikövetkeztetni a helyes diagnózist. Az orvos kérhet további vizsgálatokat, ezek szimulált eredményével tesztelheti tudását a felhasználó. A megoldáshoz mobilos, tabletes kimenet is társul majd, de VR-alapú UI is készül. Az ötlet az idei, nagyon erős mezőnyből is toronymagasan kiemelkedett, a PhD-hallgatók és frissen végzett orvosok meggyőző fölénnyel verték a versenytársakat.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:17

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.