Szerző: Asztalos Olivér

2017. szeptember 6. 10:30

Magabiztosan vezeti a PC-s alaplapok piacát az Asus

Tajvani források szerint már 60 százalék feletti a vállalat piaci részesedése.

HIRDETÉS

Viszonylag nagy előnnyel vezeti a PC-s alaplapok piacát az Asus - közli a beszállítói láncoktól szerzett adatokra hivatkozva a DigiTimes. A magazin szerint a márka már 60 százalék feletti részesedéssel bír a piac döntő többségét jelentő, Intel processzorokhoz tervezett alaplapok kínálatában, miközben az AMD Ryzen processzorokhoz szükséges AM4 foglalatos termékeknél 70 százalék körüli szeletet birtokol az Asus. A DigiTimes szerint a szokatlanul jó eredmény hátterében leginkább a legnagyobb rivális Gigabyte különféle problémái állnak.

A tajvani médium szerint ugyanis utóbbi cég jobban megsínylette az alaplapokhoz szükséges különféle komponensek árának emelkedését, az árfolyamhatást, illetve a kínai piac változását, ahol az elmúlt nagyjából egy évben számottevően csökkent a termékek iránti kereslet. A DigiTimes szerint ezért a Gigabyte átszervezésbe kezdett, amely keretein belül az erőforrások mellett a termékpaletta felépítéséhez is hozzányúl a vállalat. Ennek hatása azonban legkorábban a jövő év második felében mutatkozhat meg, így addig várhatóan tovább dominál majd az Asus.

A forrás szerint az ősellenség sikerének másik titka egy hasonló átszervezésben rejlik, a vállalat ugyanis az elmúlt pár évben új üzleti stratégiára állt át, amelyben már inkább a felsőkategóriás termékekre összpontosít. Ez megfelel a PC-piacon tapasztalt trendnek, ahol a drágább, elsősorban játékosoknak szánt termékek iránt növekszik a kereslet, miközben a belépő szintű rendszerekkel szemben egyre kisebb az igény. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az alapvető feladatok (böngészés, kommunikáció, stb.) kiszolgálásához épített PC-k szerepét szépen lassan szinte teljesen átveszik a különféle mobil eszközök.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Asus utóbbira reagálva alakította át kínálatát úgy, hogy a lehető legkevésbé érintse a termékpaletta alsó harmadára leginkább jellemző árverseny. Az átszervezés sikerrel zárult, amelynek eredménye a rekordgyanús piaci részesedés, amivel jelenleg az amerikai, az európai, illetve a kínai piacot is vezeti az Asus.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.